Software Asset Management konsult

Rekryterare
Atea
Plats
Stockholm (Stad), Malmö, Skåne, Göteborg, Västra Götaland
Annonserat
den 27 oktober 2020
Stängs
den 9 november 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea med möjliga placeringar i Stockholm/Malmö eller Göteborg dig som vill jobba som Software Asset Management konsult med fokus på licensoptimering inom Software och Cloud. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget
I rollen som SAM konsult på Atea ansvarar du för att proaktivt hjälp både nya som befintliga kunder att på bästa sätt få kontroll över sina mjukvarutillgångar samt optimera deras investeringar i mjukvara och molntjänster. Du utgår från Ateas kontor och kommer även att arbeta på plats hos våra kunder stora som små inom både offentlig samt privat verksamhet. Du kommer att agera rådgivare och vara involverad i hela livscykelhanteringen såsom uppstart, implementation, analys, löpande förvaltning och utveckling.

Som SAM-konsult på Atea arbetar du dagligen med kunder, kundansvariga säljare, specialistsäljare och mjukvarutillverkare. 

Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.

” I min roll som SAM-konsult på Atea får jag möjlighet att hjälpa våra kunder med allt som rör licenser och mjukvara – något de själva oftast inte hinner med. Atea Software består av 100 specialister, tillsammans ser vi till att kunden får rätt hjälp i rätt tid." -Therése Idestrand SAM-konsult, Atea Borlänge

Vad söker vi hos dig
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som SAM konsult ser vi att du är en person som tar eget ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare dina kunder och processer.

För att lyckas i tjänsten som SAM konsult bör du ha följande profil:

 • Förmåga att sätta dig in i kundernas verksamhet
 • Ha en analytisk förmåga
 • Vara nyfiken och driven 
 • Lätt att samarbeta med personer i flera olika roller hos kund och med kollegorna inom Atea
 • Förstå försäljningsmöjligheter och kunna engagera dina kollegor
 • Ha en förståelse för kundens digitala resa till molnet
 • Förmåga att initiera arbete och genomföra detta självständigt
 • Förmåga att presentera och kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt

Krav:

 • Flytande svenska och engelska i både tal och skrift
 • Kunnig i Microsofts licensmodeller och avtal
 • Erfarenhet som SAM-konsult eller SAM-ansvarig

Meriterande:

 • Fördjupad kunskap och erfarenhet rörande Oracle-licensiering
 • Arbetat självständigt i ett bolag med fler än 1000 anställda
 • Certifiering inom Microsoft-licensiering
 • Certifiering liknande: CSAM eller ISO 19770-2
 • Erfarenhet av Licenshanterings verktyg

Vårt erbjudande till dig
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Camilla Stafström, Chef Software Services, via camilla.stafstrom@atea.se alternativt telefonnummer 072 561 80 23. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

­

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass

Liknande jobb

Liknande jobb