Processutvecklare/Business Analyst

Rekryterare
Experis IT
Plats
Stockholm
Lön
Competitive
Annonserat
den 27 oktober 2020
Stängs
den 7 november 2020
Ref:
520360
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Systembolaget har som ambition att ligga i framkant vad gäller service och kvalitet. Effektiva varuflöden utgör en viktig pusselbit för att nå våra högt uppsatta mål. Vår e-handel ökar i takt med att våra kunder blir allt mer digitala och väljer nya leveranssätt. Att utveckla e-handelslogistiken blir därmed en viktig del i Systembolagets arbete framåt. Vi förstärker därför vår verksamhet med en Processutvecklare/Business Analyst inom Varuflöde, främst med fokus på processer och systemstöd inom e-handelslogistik.

Som Processutvecklare /Business Analyst agerar du som länken mellan verksamheten och IT, och representerar verksamheten genom att bidra med process- och systemkunskap.

Du har fokus på att utveckla och effektivisera verksamheten och använder din förmåga att identifiera utmaningar, möjligheter och lösningar för att nå ständig förbättring. Du samordnar, utvecklar och effektiviserar processer och systemstöd samt skapar underlag till vilka förändringar som ska genomföras. Du är delaktig i beslut om anpassningar av systemstöd och prioriteringar. Det är din uppgift att säkerställa att resultatet är förvaltningsbart och användarvänligt för verksamheten.

I rollen har du främst fokus på Systembolagets e-handelslogistik där systemstödet bl a utgörs av affärssystemet IFS med tillhörande lagerhanteringssystem. Rollen är utåtriktad och du driver ditt arbete i samverkan med andra utvecklingsroller så som superanvändare, verksamhetsutvecklare, arkitekter inom IT samt kollegor inom processutveckling likväl som med externa parter.

Tjänsten är placerad inom enheten Process- & logistikutveckling som består av elva personer.

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet av liknande roll där du verkar i gränslandet mellan IT och verksamhet samt har mycket god systemvana. Erfarenhet specifikt inom e-handelslogistik och/eller lagerverksamhet samt av att ha jobbat med IT-system kopplat till dessa områden är centralt. Det är en fördel om du har erfarenhet av projektarbete och/eller projektledning samt erfarenhet från processutveckling och processkartläggning. Erfarenhet från annan detaljhandel eller serviceverksamhet är meriterande men inte ett krav. Vi förväntar oss att du har högskoleutbildning inom IT, teknik, ekonomi, logistik eller motsvarande samt behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du resultat- och lösningsorienterad med förmåga att se till helheten. Du har förmåga att växla perspektiv mellan verksamhetskrav, krav från IT samt krav från företaget som helhet. Du tycker om att komma med initiativ till förändringar och du har också en inneboende förmåga att planera och organisera. Din analytiska förmåga ger dig goda förutsättningar att se och lösa problem, men du har även en god förmåga att bryta ner komplexa problem samt sammanställa och på ett enkelt sätt beskriva dem för verksamheten.

Om din utveckling på Systembolaget

Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Ansökan och kontaktperson

I denna rekrytering samarbetar Systembolaget med Experis IT. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Anki Snis, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com. Urvalet sker löpande och intervjuer kan påbörjas innan ansökningstidens slut.

Systembolaget välkomnar alla sökande!

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol. För mer information se systembolaget.se.