Handläggare/specialistofficer cyberförsvar

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 27 oktober 2020
Stängs
den 16 november 2020
Ref:
22568
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du vara en del av Försvarsmaktens cyberförsvar där du planerar och genomför cyberoperationer för att Försvarsmakten ska kunna utföra sin uppgift att försvara Sverige? Just nu söker vi en handläggare/specialistofficer cyberförsvar!

Ledningsstaben (LEDS) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Avdelningen LEDS CIO ansvarar för den strategiska ledningen av informationsbehov, informationshantering, IT-systemutveckling och Försvarsmaktens cyberförsvar. Sektionen för cyberförsvar tillhör avdelningen och är ansvarig för planering, ledning, genomförande och utveckling av Försvarsmaktens cyberförmåga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en spännande miljö med bredd och komplexitet. Arbetsuppgifterna omfattar hela spektret av Försvarsmaktens cyberoperationer och du kommer att ingå i arbetet med planering, inriktning, ledning, analys och uppföljning av cyberförsvarsoperationer. Uppgifterna omfattar hantering av incidenter i ledningssystem.

Därutöver kan arbetsuppgifter som innebär att lämna stöd till andra verksamheter inom sektionen. Detta kan beröra förmågeutveckling, utbildning och handläggning av enskilda ärenden.

Kvalifikationer
Du har en för verksamheten relevant akademisk examen, alternativt erhållit motsvarande kunskaper på annat vis. Vi ser att du har minst tre års arbetslivserfarenhet efter examen, inom vad Försvarsmakten bedömer som relevant område. Vidare har du dokumenterad erfarenhet av analytiskt arbete och en god teknisk förståelse. Du ska kunna föra en kvalificerad dialog med framförallt den tekniska nivån, men även med andra delar inom Försvarsmakten och med samverkande partners. Du ska kunna sammanställa och presentera material både muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.

Meriterande
Erfarenheter av operativ it-säkerhetsverksamhet, från exempelvis en CERT- alternativt en SOC-organisation är meriterande.
Erfarenhet och kunskap om metoder inom underrättelsetjänst.Erfarenhet från arbete med och kunskap om arkitektur och design avseende säkerhet i IT-system.
Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten samt erfarenhet av att leda uppdrag eller projekt.

Personliga egenskaper
Som person har du god förmåga att leverera underlag med kvalité inom angivna tidsförhållanden och trivs att arbeta i ett högt tempo. Du är prestigelös, självgående med förmåga att ta initiativ och hittar lösningar. Du behöver kunna arbeta med långsiktiga uppdrag såväl som uppgifter som löses under stor tidspress. Vi ser även att personen har hög integritet och en förmåga att växla mellan självständigt arbete och arbetet i grupp. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Övrigt
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som redan inte är anställd inom Försvarsmakten. Arbetsort, Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse. Urvalsprocessen kommer också att kompletteras med olika tester. Befattningen är öppen att söka för militär personal OR7 eller OR8. Upplysningar om befattningen lämnas av Patrik Ahlgren,073-852 15 46.

Fackliga kontakter
Mikael Boox för OFR/O 08-440 83 37,Susanne Abele för SACO-S FM 076-876 62 05,Robert Oidermaa Försvarsförbundet för OFR/S 070-670 41 38,Lise-Lotte Larsson för SEKO 072-981 74 96.

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb