Drift- och supporttekniker till Försvarsmaktens cyberförsvar

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 27 oktober 2020
Stängs
den 30 november 2020
Ref:
22521
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du värna om Sverige och stödja en verksamhet som har till uppgift att förhindra it-angrepp mot Försvarsmaktens system? Vill du delta i och verka för att Försvarsmakten ska kunna utföra sin uppgift med att försvara Sverige. Då kan du vara den vi söker efter. Vi söker nu en drift- och supporttekniker till Försvarsmakten cyberförsvar. Du ser till att den dagliga användarnära it-verksamheten på golvet genomförs på ett ändamålsenligt sätt. Vi söker dig som brinner för informationsteknik och har förmåga att arbeta med drift- och användarnära support i en organisation där merparten av de anställda är avancerade it-användare. Befattningen erbjuder I befattningen kommer du att behöva vara praktisk och att handgripligen hantera den digitala arbetsplatsen för dina medarbetare. Ditt arbete är förutsättningsskapande för Försvarsmaktens cyberoperationer. Huvudsakliga arbetsuppgifter I tjänsten ges du möjlighet att utveckla dig inom it-området samtidigt som bidrar till att sätta rutiner för att utveckla verksamheten. Du kommer in i en fas där du har chansen att utveckla och sedan ansvara för den digitala arbetsplatsen. Övergripande uppgifter för it-verksamheten som helhet är att: • Leverera infrastrukturtjänster • Tillhandahålla användarstöd i en teknik- och utvecklingsorganisation • Förvalta gemensamma verksamhetsapplikationer • Genomföra ändrings-, incident-, problem-, inventarie- och licenshantering. Försvarsmakten strävar efter att vara en kompetent arbetsgivare och därmed attrahera, behålla och utveckla dig genom att erbjuda spännande och utmanande arbetsuppgifter samt erbjuda goda möjligheter till vidare kompetensutveckling. I början av din anställning och kontinuerligt kommer vi att tillse att du kompetensutvecklas mot och i din befattning. Kvalifikationer • Minst 3 års erfarenhet av drift och användarnära support på klientsidan med gemensamma servertjänster • Erfarenhet av Windows • Erfarenhet av vanligt förekommande informationsteknik i kontorsmiljö (switchar, konferensrumsutrustning, skrivare, mm) • Installation och uppsättning av hårdvara • Erfarenhet av inventariehantering • Erfarenhet av ärendehanteringssystem • Goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift Meriterande • Erfarenhet av att arbeta med it-system som har höga säkerhetskrav • Erfarenhet av härdning av it-system • Erfarenhet av Linux • Erfarenhet av och kunskap om Försvarsmaktens it-system • Certifieringar på Windows, Linux samt it-säkerhet • Eftergymnasial utbildning Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper, du bör ha ett utpräglat ordningssinne, vara noggrann och ha ett serviceinriktat förhållningssätt. Du har en god förmåga att samarbeta med andra men även bekväm med att arbeta självständigt. Du är som person nyfiken och söker ständigt efter ny kunskap. Övrigt
Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tekniska tester.Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Försvarsmakten för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster inom området som omfattas av sekretess. Anställningsform, tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas om du inte är anställd inom Försvarsmakten. Resor i tjänsten förekommer. Placeringsort,Stockholm.Tillträde, enligt överenskommelse.Upplysningar om tjänsten eller rekryteringsprocessen mejlas in till cyberintresse@mil.se. Din ansökan med meritförteckning vill vi ha senast den 2020-11-15. Ansökan skickas till cyberintresse@mil.se, ange referens 512017.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb