Windowstekniker inriktning SCOM till Regeringskansliets it-enhet

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 2 november 2020
Stängs
den 24 november 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Din arbetsdag.
Sveriges morgondag.

Regeringskansliets IT-enhet har ett av de viktigaste uppdragen i landet, att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Vi är ca 120 medarbetare som svarar för IT-stödet till Regeringskansliet och de 100 utlandsmyndigheterna, bland annat alla svenska ambassader och EU-representationen i Bryssel vilket omfattar ca 6 400 användare över hela världen.

Ett förbättrat IT-stöd gör stor skillnad. Regeringskansliet står nu inför en omfattande digitaliseringsresa där vår uppgift är att förenkla departementens dagliga arbete genom att utveckla nya, bättre och säkrare verktyg som stödjer verksamhetens kärnprocesser. Det betyder att vi kommer att bygga om delar av våra plattformar med ny arkitektur, vilket medför att vi behöver stärka upp vår utvecklings- och driftförmåga med nya drivna medarbetare som kan vara med och förbättra vår IT-miljö och vårt arbetssätt. Vi behöver engagerade och flexibla medarbetare som kan ta ett stort eget ansvar. I gengäld erbjuder vi dig utmanande arbetsuppgifter som främjar professionell utveckling.

Som anställd hos oss erbjuds du bland annat

 • Att bidra till Sveriges utveckling, oavsett vilken roll du har eller var i organisationen du arbetar
 • En global verksamhet med högt samhällsvärde som påverkas av och agerar på omvärldshändelser
 • Ett arbete som verkligen gör skillnad
 • Arbete i en komplex IT-miljö med högt ställda säkerhets- och kontinuitetskrav
 • Att få inblick och förståelse för politikers vardag och ständigt arbeta för att kunna förenkla deras arbete och ge dem bättre förutsättningar så att Sverige kan förverkliga sin politik
 • Vara med på en omfattande och spännande digitaliseringsresa som just nu sker inom hela Regeringskansliet
 • En arbetsmiljö som är i ständig förändring där du får vara med och påverka och utveckla framtida arbetssätt
 • Fantastiska möjligheter att utvecklas. Din kompetensutveckling är något som kommer att uppmuntras och prioriteras
 • Varierande arbetsuppgifter där du har möjlighet att styra över din egen arbetsdag

Eftersom det är mycket som pågår hos oss just nu så är det viktigt att du som vill vara med på denna resa gillar att driva och vara med i förändring. Om du dessutom är intresserad av samhällsfrågor så kommer din vardag bli ännu roligare.

Arbetsuppgifter
I tjänsten som Windowstekniker kommer du i huvudsak att arbeta med drift, underhåll och vidareutveckling av vår Windows Server-miljö och SCOM plattform. Detta innebär bl.a. löpande uppgraderingar och livscykelhanteringar, säkerhetspatchningar, utveckling av plattform, dokumentering, projektarbete och schemalagt driftansvar samt beredskap utanför kontorstid. Du kommer att ingå i ett team som har ansvar för drift, förvaltning och utveckling en global och komplex IT-miljö med högt ställda kontinuitets- och säkerhetskrav. Resor utomlands kan förekomma i samband med installationer vid någon av våra svenska ambassader.

Vi söker dig som har:

 • gymnasieutbildning och utbildning inom för tjänsten relevant område.
 • aktuell erfarenhet av Windows Server och SCOM
 • aktuell erfarenhet av arbete i kritisk IT-infrastruktur med höga kontinuitets- och säkerhetskrav
 • erfarenhet av drift och utveckling av komplexa datacentermiljöer
 • erfarenhet och kunskaper av arbete med säkerhet i Windowsmiljöer vilket har ökat din förmåga till att se konsekvenser kopplat till säkerhet.

Det är meriterande om du har:

 • högskoleutbildning och/eller certifieringar inom området
 • erfarenhet av SCOM, Powershell, VMware, AD och GPo
 • erfarenhet av datalagrings- och backuplösningar samt serverhårdvara
 • kunskap om processorienterat arbetssätt, t.ex. ITIL
 • erfarenhet av Linux
 • erfarenhet av patchning och livscykelhantering

Övrig information
Anställningen inleds med provanställning. Tester kan komma att användas som en del i urvalsarbetet. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten. 

Om rekryteringsprocessen
Skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 24 november 2020. Vi vill att din ansökan ska vara skriven på svenska.
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta chefen för datacenter och nätinfrastruktur Magnus Stålhammar, på tel 08-405 58 34. Du är också välkommen att kontakta leveransledare Peter Milos 08 - 405 59 92 alt personalhandläggare Emelie Hasselblad på tel 08-405 16 16. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00, Saco (Jesper Svarén), Seko (Erik Wilhelmsson) samt ST (Inger Yalcin).
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Liknande jobb

Liknande jobb