GIS-ingenjör till FMV i Vidsel

Rekryterare
Experis
Plats
Älvsbyn
Lön
Competitive
Annonserat
den 3 november 2020
Stängs
den 1 december 2020
Ref:
543489
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon. Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss kommer du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter, samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

FMV Test & Evaluation Vidsel möjliggör provning och utvärdering av luft-, land-, och sjöbaserade vapensystem, samt övning och verifiering av olika förmågor. Detta gör vi med hjälp av Europas största landbaserade provområde och våra tekniska provsystem, samt vår dedikerade personal.

Optiska sektionen är en del av Teknisk Enhet vid Provplats Vidsel. Sektionens huvuduppdrag är att operera och underhålla de system som sektionen ansvarar för, samt att leverera provdata till provplatsens kunder. I dagsläget består sektionens system av kinoteodoliter, kameror, EW-utrustning och utrustning för geodetisk mätning och kartframställning.

ArbetsuppgifterSom GIS-ingenjör arbetar du operativt med sektionens inmätande system. Främst inmätning och utsättning av objekt/punkter i Vidsels Provområde. Detta görs med GPS med nätverks RTK/Totalstation. Analys samt sammanställning av data presenteras i en mätrapport till kunden.

Konverteringar av mätdata till andra koordinatsystem och kundspecifik kartframställning i ArcMap genomförs ofta i nära samarbete med Provplatsens projektledare och svenska och utländska kunder.

Du medverkar även i olika typer av projektarbete som avser vidareutveckling av sektionens egna provsystem, eller som sakkunnig i andra utvecklingsprojekt. Du ansvarar även för att följa den tekniska utvecklingen inom utpekat område.

I rollen ingår operativt arbete samt analys och utvärdering avseende förbättringar rörande sektionens geodetiska utrustning.

Vi söker dig som
har några års erfarenhet av kvalificerad GIS-arbete och har goda kunskaper inom geometrisk dimensionering, geodetik och digitala kartdatabaser.
Du har examen som Civil - eller högskoleingenjör inom Geodetiska mättekniker/GIS eller motsvarande kompetens förvärvat på annat sätt. Vi tror att du praktiskt har arbetat med hela GIS-flödet dvs planering, fältarbete, insamlande av data, analys, kartframställning och rapportering. Det är meriterande om du har erfarenhet av ArcMap och har arbetat i projekt.

Som person är du kontaktskapande, kvalitetsmedveten och har lätt för att samarbeta och bygga relationer. Arbetet är utåtriktat och förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift (i både svenska och engelska) samt att du är serviceinriktad.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du är självgående, stabil och resultatorienterad.

Arbetsform: Heltid. Detta är ett vikariat fram till 2021-03-01 med goda möjligheter till fast anställning.

Arbetsort: Vidsel, Norrbotten

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
I denna rekrytering samarbetar FMV med Experis.
Om du har frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Tom Jakobsen på 070-270 27 67 eller tom.jakobsen@se.experis.com.
Du söker tjänsten via FMV:s hemsida under Lediga jobb genom att skicka in din ansökan med CV och personligt brev. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

Våra fackliga företrädare är:
SACO-S Kjell Lundberg 0929-37290

OFR/O Michael Kruger 013-243305

OFR/S Carina Regnell 013-243366

Seko Peter Andersson 0500-465633

Sista ansökningsdag är 2020-11-29.

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Liknande jobb

Liknande jobb