Agil Coach

Rekryterare
Experis
Plats
Linköping
Lön
Competitive
Annonserat
den 4 november 2020
Stängs
den 2 december 2020
Ref:
545323
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Experis söker nu agila coacher som vill vara en del av att utveckla och implementera agila arbetssätt och metoder hos Saabs avdelning Group IT. Detta är ett konsultuppdrag på Saab om inledningsvis 6 månader. Uppdraget är på 100 % med start omgående och kommer inledningsvis att pågå framtill 31/3 2021, med god chans till förlängning. Placeringsort för uppdraget är Linköping.

Om Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Arbetsuppgifter

Som Agil Coach på Saab Group IT kommer du att hjälpa verksamheten med att utveckla agila arbetssätt. Du kommer att utveckla interna arbetssätt inom organisationen, samt arbeta med implementation av agila arbetssätt och metoder.

I din roll kommer du att stötta projekt och linjeverksamhet parallellt, samt vara delaktig i att definiera nya processer för och arbetssätt. Din uppgift blir att sätta modellerna och styrningen i regelverk och dokument, samt att påverka människor och team åt det agila hållet. Du kommer att ha en coachande och rådgivande roll där du kommer att ha många kontaktytor internt.

Vi tror att du som söker har erfarenhet av följande:
  • Minst 2 års erfarenhet av agil projektledning
  • Erfarenhet av att införa agilt arbetssätt i organisationer
  • Erfarenhet av olika agila metoder och ramverk
  • Erfarenhet av Scrum/XP/Kanban
  • Certifierad Scrum Master
  • Erfarenhet av att leda workshops
  • Vana att arbeta i en konsultativ roll
  • Relevant högskoleutbildning


Du har ett stort intresse för IT/teknik, verksamhet och ledarskap och det är meriterande om du tidigare har arbetat med förändringsledning. Du gillar att driva, samt vara delaktig i projekt.
I din roll som agil coach är det viktigt att du ser helheten, är prestigelös och att du är orädd inför att driva igenom de nödvändiga förändringar som krävs. Du är strukturerad, pragmatisk och kan även vara flexibel när så behövs.

Som person tror vi att du är engagerad och affärsmässig, med en god förmåga att driva på ditt eget och andras arbete. Med tanke på att du kommer att ha många kontaktytor internt, är det viktigt att du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Vidare tror vi att du beskrivs som lugn, strukturerad och kan arbeta under tidspress.

Du talar och skriver svenska och engelska flytande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.