Teknisk IT-säkerhetshandläggare

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 6 november 2020
Stängs
den 8 december 2020
Ref:
22633
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du bidra till ett säkrare Sverige samtidigt som du deltar i utvecklingen av Försvarsmaktens tekniska designorganisation?

Försvarsmakten har tekniskt designansvar i vidmakthållandeskedet för de system som används vid krigsförband och organisationsenheter samt ansvar i alla skeden för interna Informationssystem. Tekniskt designansvar innebär att fastställd design för tillåtna konfigurationer av tekniska system uppfyller lagkrav, fastställda målsättningar och övriga krav avseende prestanda, funktion, informations- och systemsäkerhet över hela livscykeln.

För att Försvarsmakten skall kunna uppfylla det tekniska designansvaret behöver ett antal specialister inom specifika områden finnas i designverksamheten. Teknisk IT-säkerhetshandläggare är en sådan.

Arbetsuppgifter
Försvarsmakten utvecklar för närvarande organisationen för teknisk designverksamhet inklusive utveckling av processer inom området informationssäkerhet. Som IT-säkerhetshandläggare stödjer du IT-säkerhetsarkitekterna samt teknisk chef i arbetet med att kunna ta tekniskt designansvar. Du kommer att delta i analys och kravarbete kopplat till nya och modifierade tekniska system samt i arbetet som krävs innan ett tekniskt system blir godkänt för användning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer innefatta:
Stödja med analys och kravställning samt uppföljning och kontroll av området IT-säkerhet
Identifiera och analysera hot samt minimera risker för it-säkerhetsincidenter
Stödja i beredningar och framtagning av underlag för beslut
Delta i arbetet med framtagande av designregler inom eget verksamhetsområde
Utbilda och informera kollegor och andra delar inom Försvarsmakten
Samarbeta med ansvariga för systemsäkerhet och systemsäkerhetsprocessen i syfte att samordna
processer och arbetssätt
Samarbeta med Försvarsmaktens övriga säkerhetsgranskningsfunktioner när det gäller gransknings-, kontroll- och revisionsverksamhet
Samarbeta med Försvarsmaktens leverantörer av tekniska system, när det gäller samordning av processer och arbetssätt

Kvalifikationer
Akademisk utbildning med inriktning IT-säkerhet, systemvetenskap, IT eller kompetens som
arbetsgivaren bedömer likvärdig
1-3 års erfarenhet av praktiskt arbete med tekniska system, infrastruktur, säkerhetsfunktioner
Förmåga att kunna sammanställa och analysera information samt skapa underlag för beslut

Meriterande
Tidigare arbete inom statlig myndighet
Erfarenhet av arbete med IT-säkerhetsprocesser
Förmåga att skapa pedagogisk dokumentation samt ha intresse av att utbilda andra

Personliga egenskaper
Du är noggrann och strukturerad, är ansvarstagande och klarar av att arbeta i ett högt tempo samt har förmåga att skifta fokus om så behövs. Du har förmåga att samverka med många intressenter såväl inom som utom Försvarsmakten. Du kan driva ditt arbete självständigt men arbetar också gärna i grupp. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal, och skrift på svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Tillträde snarast enligt ök. Befattningen är placerad på Högkvarteret i Stockholm. Anställningsform: tillsvidare. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.
För ytterligare information är du välkommen att kontakta FM Designsektionens chef Ebba Gantelius, 072-174 36 60.

Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR specialist AnnSophie Brezén 0729-933597

Fackliga representanter
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
SEKO HKV Lise-Lotte Larsson
ovanstående kontaktpersoner nås på telefon 08-788 75 00

OFR/S Robert Oidermaa telefon 08-402 40 11

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan. Senaste datum för ansökan är 2020-12-07. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb