Systemägande IT-chef rekryteras till Räddningstjänsten

Rekryterare
Experis
Plats
Norrköping
Lön
Competitive
Annonserat
den 7 november 2020
Stängs
den 28 november 2020
Ref:
550210
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du vara med och skapa en säkrare vardag för dina medmänniskor? Hos oss får du ett jobb där du träffar många människor, vuxna som barn. I många fall har du möjlighet att göra verklig skillnad och vara till stor hjälp, både för företag och enskilda människor. Räddningstjänsten Östra Götaland är ett kommunalförbund som har fem medlemmar: Linköpings, Norrköpings, Söderköpings, Valdemarsviks och Åtvidabergs kommuner. Vi har cirka 450 medarbetare. De vanligaste yrkena hos oss är brandman, brandingenjör och räddningsperson i beredskap, RIB (deltidsbrandman). Vi är även ett fantastiskt gäng tekniker, mekaniker, utbildare och administratörer av olika slag. En av våra viktigaste uppgifter är att öka säkerhet och förebygga så att olyckor inte behöver hända. Att bidra till att höja människors egen kunskap och förmåga så att var och en ska ha sin egen säkerhet i egna händer är något som vi jobbar intensivt med. Men när olyckan är framme så handlar vårt arbete om att rädda människor, egendom och miljö samt att hjälpa till vid kriser i samhället. Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats i ständig utveckling, där vi jobbar aktivt med medarbetarskap och ledarskap för att skapa en attraktiv arbetsplats för både kvinnor och män.

Arbetsbeskrivning
Nu rekryterar Räddningstjänsten Östra Götaland till en helt ny tjänst som systemägande IT-chef!

För att möta de kommande kraven på övergripande ledning av den operativa räddningstjänstverksamheten, organisationens IT- och informationssäkerhet samt att utveckla ett effektivare systemägande som kan möta framtida utmaningar behöver vår förmåga att leda och utveckla IT-verksamheten förbättras.

Avdelningen som du kommer att leda och ansvara för består idag av tre systemförvaltare som är specialister på verksamhetens samhällskritiska och komplexa system gällande IT-, alarmerings- och radiosystem.

Du kommer ansvara för, utveckla och arbeta med IT-verksamhetens tre delar som består av verksamhetens egna system, system som delas med samverkande organisationer samt IT-funktioner som köps av Norrköpings Kommun.

Du kommer agera avtalsansvarig och kravställare mot de aktörer som levererar IT-tjänster och IT-funktioner samt agera systemägare och inneha det överordnade ansvaret för administrationen och driften av verksamhetens olika IT-system.

I tjänsten ingår också rollen som lokalt ansvarig för IT-säkerhetsfrågor. Då verksamheten ligger i startgroparna med IT-säkerhetsarbetet är det din uppgift att analysera behov och efterfrågan samt bygga upp och implementera lämpliga åtgärder för att etablera en stabil och pålitlig IT-säkerhet inom organisationen.

Tillsammans med arbetsgruppen av specialister utvecklar du arbetsprocesser och lösningar inom ramen av de styrdokument som verksamheten arbetar efter. Roller innebär samarbete med många olika instanser, både internt och externt. Placering för tjänsten är Linköping eller Norrköping.

Vem är du?
För att lyckas i rollen som IT-chef på Räddningstjänsten ser vi att du har en akademisk examen inom IT eller liknande. Vi tror att du har erfarenhet av en arbetsledande position eller befattning där ovanstående arbetsuppgifter och ansvarsområden har ingått. Du är van vid att skapa, hantera och implementera nya arbetsprocesser och rutiner i en arbetsgrupp. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Meriterande är om du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd verksamhet. Juridiska kunskaper samt kunskaper inom alarmeringssystem är också meriterande.

Som person är du lyhörd, både i ditt personalansvar men också i ditt analysarbete gällande verksamhetens utvecklingsbehov inom IT. Din kommunikationsförmåga och samarbetsförmåga är väldigt god då tjänsten innebär många olika kontaktytor. Du är en öppensinnad person med mångfaldsmedvetenhet som med ditt samhällsengagemang vill vara med och påverka.

Din flexibilitet gör att du lätt kan anpassa dig till ändrade omständigheter och tryggheten i din kompetens skapar ett självständigt arbetssätt där du på ett professionellt sätt kan förorda de vägar och beslut som tas. I denna rekryteringsprocess lägger vi stor vikt vid rätt personlighet.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. För rollen krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Räddningstjänsten är en drog- och alkoholfri arbetsplats varför drogtest med stöd av företagshälsovård görs innan anställning.

Kontakt
I den här rekryteringen samarbetar Räddningstjänsten Östra Götaland med Experis AB. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Fyhr på 011-191898 eller på therese.fyhr@se.experis.com . Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb