It-specialist inom backup och storage

Rekryterare
Atea
Plats
Umeå
Annonserat
den 18 september 2020
Stängs
den 2 januari 2021
Ref:
147581
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Vill du jobba på ett av Sveriges mest spännande företag och känner att du vill lära dig något nytt varje dag så är du välkommen till oss.

Just nu söker vi på AMS Operation dig som vill jobba som it-specialist inom lagring- och backuplösningar på vårt kontor i Umeå.

Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Kort om AMS:

Oavsett om kunden vill outsourca delar av eller hela it-driftenär vi på AMS, Atea Managed Services, våra kunders driftpartner där vi tillsammans med kund kontinuerligt utvecklar och ökar effektiviteten i it-organisationen vilket leder till att frigöra tid för våra kunder så de kan fokusera på sin kärnverksamhet.

Vi på AMS Operations har ett uppdrag att leverera en stabil och kostnadseffektiv tjänsteleverans. Det innebär såväl leveranser från eget datacenter som fjärrdrift av lokala installationer ute hos våra kunder.

Din roll i laget

Rollen innebär omfattande arbete kring planering, driftsättning, felhantering och förvaltning av flera datacenter inom Sverige. Dagligen kommer du och dina kollegor jobba tillsammans med leverantör i allt gällande storage, backup och virtualisering. Allt detta sker inom en struktur och ett ramverk som bygger på Information Technology Infrastructure Library (ITIL).

Du kommer ingå i vår nationella tjänsteleverans där du får arbeta med drift, förvaltning, spännande projekt och förbättringsarbete inom ditt specialistområde.

Våra kunder består av en mix både gällande storlek samt privat och offentlig sektor.

Du erbjuds en varierande och utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och kunder. Vårt team präglas av ambition och gemenskap.

"På Atea får du jobba med ett gäng jordnära och härliga kollegor med expertkunskap. Jag har sedan jag började lärt mig otroligt mycket tack vare fokus på kompetensutveckling och möjlighet att jobba med den senaste tekniken i spännande projekt." - Gustav, it-specialist

Vad söker vi hos dig?

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som it-specialist på AMS ser vi att du är en person som alltid sätter kunden i fokus, är lösningsorienterad, levererar i tid men också tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet.

Du planerar ditt arbete i förväg samt organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt. Du tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt arbete och driver dina processer vidare så att deadlines hålls. Hög motivation och jobbfokus präglar ditt arbetssätt och du söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Du kan lätt anpassa dig när förutsättningar förändras och du är flexibel i ditt tillvägagångssätt.

För att lyckas i tjänsten som it-specialist bör du ha:
 • Flertalet års erfarenhet och bred kunskap inom datacenter och lagrings- och backuplösningar
 • Ett gediget intresse för felsökning, optimering och felavhjälpning
 • Kunskap inom
  • Backup på djupare/enterprise nivå
  • Storage/filserver på enterprise nivå
  • Linuxkompetens

Dessutom ska du kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande är om du har:
 • Certifieringar inom lagring och backup
 • Netbackup på djupare/enterprise nivå
 • Erfarenhet av storage, Dell/EMC
 • Erfarenhet av HPE Server


Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi har alltidstora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Tingelf, leveransansvarig, via maria.tingelf@atea.se eller telefonnummer 090-71 28 45. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Liknande jobb

Liknande jobb