Systemansvarig/IT-specialist för Riksbankens analysplattform

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 10 november 2020
Stängs
den 24 november 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Analysområdet är ett prioriterat område där flera spännande projekt pågår och kommer att starta framöver. Vi söker dig som har bred teknisk IT-kompetens inom analysområdet och som vill ansvara för förvaltning och vidareutveckling av system och applikationer inom Riksbankens analysplattform.

VI ERBJUDER DIG
Riksbankens mål är att IT ska vara en strategisk partner till verksamheten och vi har höga ambitioner att ligga i framkant med vårt IT-stöd. Vi söker dig som har bred teknisk IT-kompetens inom analysområdet och som vill ansvara för förvaltning och vidareutveckling av system och applikationer inom Riksbankens analysplattform.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS
Som systemansvarig/IT-specialist för system och applikationer inom Riksbankens analysplattform har du mycket god kunskap om systemarkitektur och beroenden till andra system för att kunna beställa förändrings- och vidareutvecklingsarbete från system- och driftleverantörer, testa och verifiera leveranser, delta i och driva projekt/aktiviteter inom området. Arbetet sker i mycket nära samverkan med andra systemansvariga, integrationsutvecklare, systemförvaltare och förvaltningsledare hos IT och i verksamheten samt med system- och driftleverantörer.

Riksbanken har en relativt liten IT-organisation där de flesta har mer än en roll. Det kan därför bli aktuellt att även ta andra roller eller ansvar för flera system.

DITT TEAM
Riksbankens IT-verksamhet leds av en IT-chef och består av två enheter som leds av varsin enhetschef. Du ingår i en grupp om ca 15 medarbetare och rapporterar till chefen för Enheten för verksamhetsnära IT. I gruppen finns olika kompetenser och roller såsom förvaltningsledare IT, systemansvariga, lösningsarkitekter och projektledare.

MER OM DIG
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper du fått genom arbete. Du har flera års arbetslivserfarenhet i rollen som systemansvarig/IT-specialist inom analysområdet med erfarenhet av BI, datawarehouse och visualiseringsverktyg. Du är även insatt i och har erfarenhet av informations- och IT-säkerhetsarbete. Det är meriterande om du även har ett par års erfarenhet av teknisk projektledning, systemutveckling och databasdesign.

Det är mycket positivt om du även har erfarenhet av flera av följande produkter/områden:

  • Visualiseringsverktyg som t. ex. MS Power BI, Tableau, Qlik
  • MS SQL Server och SQL
  • ETL-processen inkl relevanta verktyg
  • R, Python
  • Förvaltning enligt pm3
  • Processorienterat arbete enligt ITIL
  • Systemarkitektur för komplexa IT-system
  • Arbete i organisation med hög IT-säkerhet, där delar av IT-verksamheten är outsourcad

Som person är du serviceinriktad, flexibel, drivande och initiativtagande. Du är också mycket strukturerad, har en god problemlösande analysförmåga, bra på att kommunicera och samarbeta. Du uttrycker dig även väl i tal och skrift på svenska och engelska.

MER OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande registerkontroll och särskild personutredning kommer att göras på slutkandidaten. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövningssamtal för säkerhetsklassade tjänster.

ATT JOBBA PÅ RIKSBANKEN
Riksbanken ser till att pengarna behåller sitt värde över tid och att betalningar kan ske säkert och effektivt. Vi ger också ut Sveriges sedlar och mynt. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för en stark och säker ekonomi. Här får du utmaning och utveckling varje dag i en händelserik miljö. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling.

Huvudkontoret är beläget på Brunkebergstorg mitt i centrala Stockholm. Som anställd på Riksbanken tar du del av bra förmåner som bland annat generösa semestervillkor, möjlighet till ledarledda träningspass och gym, subventionerad lunch i personalmatsalen, friskvårdsbidrag och subventionerad massage.

INTRESSERAD?
Vi vill ha din ansökan med CV och relevanta betyg senast den 24 november. Vi vill att du i denna rekrytering besvarar ett antal urvalsfrågor. På så vis kan du enkelt söka tjänsten och vi ges möjligheten att utvärdera våra kandidater på lika villkor.

Logiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi genomför också bakgrundskontroller på slutkandidaterna, vilket innebär att du lämnar in examensbevis eller annat dokument som styrker din utbildning och vi kontrollerar att dessa stämmer. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Vi återkopplar till dig via mail och ber dig att noga se över både inkorg och skräppost så du inte missar något.

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

Kontaktpersoner

Elisabeth Karlsson

Enhetschef

08-787 06 37

Länk till den här sidan
https://www.riksbank.se/sv/om-riksbanken/jobba-hos-oss/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=812&rmlang=SE

Liknande jobb

Liknande jobb