Handläggare Teknisk Infrastruktur, Civil befattning

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Uppsala, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 10 november 2020
Stängs
den 8 december 2020
Ref:
22659
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

LUFTSTRIDSSKOLAN FLOTTILJSTAB A6 SÖKER HANDLÄGGARE TEKNISKT INFRASTRUKTUR, CIVIL BEFATTNING.
Arbetsort:
Uppsala

Beskrivning av arbetsplats:
Luftstridsskolan (LSS) är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. LSS sätter även upp två krigsförband.

LSS A6 ansvarar för och leder sambands- och informationssystemstjänsten (SIS) vid LSS och 16. Flygflottiljen. LSS A6 funktionsleder även SIS-tjänsten för LSS samtliga enheter. LSS A6 är också tekniskt- och flygsäkerhetsmässigt ansvarig för Uppsala flygplats rörande sambands- och informationssystem.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Du kommer att delta i utvecklings- och förvaltningsarbete för IT-infrastruktur och flygplatssystem som har höga krav på tillgänglighet och säkerhet. Vid införande av nya systemförändringar kommer ditt jobb vara att tekniskt granska kvalitén, planera och beställa arbeten. Dessutom kommer du att stödja flygplatsledningen med teknisk expertkompetens.

Du ingår i "teamet" som både planerar, genomför och följer upp sambandstjänsten vid förbandet. Du kommer att arbetsledas av och arbeta tätt ihop med Tekniskt Ansvarig Ledningssystem (TA) vilket också är en civil befattning.

Tjänsten kräver god fysik och det ges möjlighet till träning under arbetstid.

Kvalifikationer:
 • Relevant utbildning inom IT och/eller kraft.
 • Goda kunskaper om IT- och telenätverk.
 • Goda kunskaper om Elkraft
 • Goda kunskaper om Radioteknik
 • God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift.
 • B körkort


Meriterande kvalifikationer:
 • Praktisk erfarenhet av flygplatsdrift.
 • Erfarenhet av drift och teknik i komplexa IT-miljöer.
 • Behörighet att arbeta som elektriker
 • Goda kunskaper om teknisktjänst inom försvarsmakten.
 • Dokumenterad erfarenhet av teknisk förvaltning.


Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga och som är bekväm med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har lätt för att ta kontakt med människor och är bra på att bygga förtroendefulla relationer. Som person är du ansvarstagande och driftig kombinerat med högt säkerhetsmedvetande och noggrannhet.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt:
Vi är intresserade av såväl kvinnlig som manlig sökande. Anställningsomfattning är 100 % tillsvidare. Vi tillämpar provanställning sex månader samt individuell lönesättning. Med befattningen följer skyldighet att krigsplaceras samt delta i utbildning och övning i krigsorganisationen. Registerkontroll kommer att genomföras innan befattningen tillsätts.


Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
C A6, Övlt Lena Persson, nås genom LSS växel 018-19 60 00

Fackliga organisationer:
OFR/O Ärna Peter Oscarson tfn 018-19 63 68
SEKO Simon Uppgren, tfn 072-395 68 13
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40
SACO Johan Moilanen, tfn 070-205 97 02

Sista datum för ansökan:
2020-12-07. Tillträde enligt överenskommelse.

Din ansökan skall innehålla ett CV och ett personligt brev där du beskriver hur DU motsvarar efterfrågade kompetenser.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala. Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb