Projektledare till IT-staben

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Lön
Competitive
Annonserat
den 11 november 2020
Stängs
den 9 december 2020
Ref:
556201
Kategori
Projektledning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon. Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar.

Vad kan vi erbjuda dig?
IT-staben ansvarar för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltning av IT-system. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med andra enheter inom FMV, Försvarsmakten samt svenska och utländska leverantörer. Hos oss kommer du arbeta med utvecklande arbetsuppgifter, samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas. Nu söker vi en projektledare med fokus på vår applikation RSF, en applikation som stödjer Försvarsmakten med logistikfunktioner för teknisk tjänst och förnödenhetsförsörjning.

Arbetsuppgifter
Som projektledare leder, förvaltar och vidareutvecklar du IT-applikationer för FMV och Försvarsmakten. För denna tjänst berör det främst applikationen RSF vilken är integrerad i ledningssystem med informationsutbyte med bakre system.
I ditt ansvar ligger att hantera traditionella projektledaruppgifter såsom budgetarbete, granska, utvärdera och följa upp arbeten och aktiviteter. Vidare ingår att planera och genomföra upphandlingar samt följa upp avtal. Kravställning är även det ett naturligt inslag i din vardag. Du kommer också arbetsleda både konsulter och anställd personal samt ha ett nära samarbete med både FMV och Försvarsmakten. Du kommer representera projektet och FMV både internt och externt

Vi söker dig som
Du har flera års erfarenhet av traditionell IT-projektledning där du haft budgetansvar och stor erfarenhet av att leda både interna och externa medlemmar på plats och på distans. Du har kunskap inom utveckling och förvaltning av IT-system samt är van att arbeta med de vanligaste projektledningsprocesserna och olika projektverktyg, gärna MS Project. Att du är van att dokumentera och gör det noggrant ser vi som en självklarhet. Vidare har du erfarenhet av att arbeta inom större organisationer.

Du är Civil - eller högskoleingenjör, systemvetare eller för området annan relevant utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt

Det är en merit om du har erfarenhet av Försvarsmaktens Logistikverksamhet och/eller IT verksamhet. Likaså är det bra om du har erfarenhet av Informationssäkerhetsarbete ex. ISD, KSF. Vi tror också att du har nytta av att ha arbetat med upphandlingar enligt LOU. Du kan även ha arbetat med informationssäkerhet med tillhörande säkerhetskomponenter. Även erfarenhet av utveckling och förvaltning av större IT-system är meriterande.

Som person är ditt ledarskap präglat av förtroende, engagemang samt delaktighet, och du har förmåga att leda samt motivera en grupp människor på ett effektivt sätt för att nå gemensamma mål. Du är bra på att arbeta tillsammans med andra och din kommunikation är rak och tydlig. Du kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar utifrån komplex information. Då uppdraget har krav på att hålla ekonomisk budget så är det viktigt att du har ekonomisk medvetenhet. Du har förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska där du producerar dokument av hög kvalitet, och du kan tolka komplicerade språkliga underlag utan större hinder. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med Stockholm som placeringsort. Tjänsteresor både in- och utrikes förekommer, varför körkort B krävs för tjänsten. FMV tillämpar provanställning och befattningen är inplacerad i säkerhetsskyddsklass. Godkänd registerkontroll och svenskt medborgarskap är en förutsättning för anställning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
I den här rekryteringen samarbetar FMV med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pia Holmberg, 0703 14 68 66, pia.holmberg@se.experis.com

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida https://fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg.

Våra fackliga företrädare är SEKO [Peter Andersson], SACO [Elisabeth From], OFR/O [Lars Carlsson] och OFR/S [Lena Sköld Gunnarsson]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Sista ansökningsdag är 2020-12-15!

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov.

Liknande jobb

Liknande jobb