E-hälsomyndigheten

UX-designer till E-hälsomyndigheten

Plats
Kalmar (Stad)
Annonserat
den 11 november 2020
Stängs
den 30 november 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du vår nya UX-designer? Välkommen med din ansökan!

Vi söker nu två UX-designer till avdelningen för digitalisering. 

Nu finns möjligheten att bli en del av ett sammansvetsat team som ansvarar för tillgänglighet och användarupplevelse (UX) i myndighetens digitala tjänster. Teamet har stora möjligheter att påverka utformningen av kommande nationella tjänster inom e-hälsoområdet. Din arbetsinsats kommer förbättra vardagen för till exempel patienter och personal inom hälso- och sjukvården, apoteken och socialomsorgen.

Som ung myndighet med växande uppdrag är det en utmaning att bygga nödvändiga kompetenser, kunskaper och processer för att leverera patientsäkra, användbara lösningar till våra användare och kunder. Här kommer du spela en viktig roll i att påverka kulturen och arbeta för att säkra en positiv användarupplevelse av våra produkter och tjänster.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Om tjänsten

Som UX-designer medverkar du proaktivt till en kontinuerlig förbättring av våra tjänster för webben och mobila enheter och arbetar för ett helhetsperspektiv på systemlösningar som utgår från användarens förutsättningar. Vidare tar du fram lösningar som är tillgängliga och användbara för målgruppen och skapar designförslag i form av koncept och skisser, från idé till detaljerad interaktionsdesign.

Du arbetar tillsammans med övriga UX-specialister i myndighetens linjeverksamhet. Merparten av dina arbetsuppgifter genomför du i nära samarbete med tvärdisciplinära förvaltnings- och projektteam, som även innefattar roller så som verksamhetsspecialister, produktägare, utvecklare, testare, kravanalytiker, lösnings- och mjukvaruarkitekter.

I samband med att E-hälsomyndigheten lanserar nya tjänster och utvecklar befintliga, har vi många spännande UX-uppgifter vilket ger dig möjlighet att ständigt utvecklas. Du får även möjlighet att utbildas och vara en del av nätverk, både inom som utom myndigheten. 

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk utbildning med inriktning interaktionsdesign eller likvärdig utbildning, eller genom arbete förvärvad kunskap.
  • Minst ett års dokumenterad erfarenhet av arbete med interaktionsdesign, både på konceptuell- och detaljnivå. Detta styrks genom uppvisande av designportfölj.
  • Goda kunskaper i verktyg för att skapa wireframes eller interaktiva prototyper.
  • Goda kunskaper i metoder för användartestning, intervjuer och enkäter.
  • Goda kunskaper i svenska, både tal och skrift.

Som person är du självgående och har en god samarbetsförmåga. Du har ett flexibelt synsätt och förhållningssätt, en god pedagogisk insikt samt har en god problemlösande analysförmåga.

Meriterande för tjänsten är:

  • Erfarenhet av att arbeta med intressenter från vård, omsorg eller annan offentlig verksamhet.
  • Erfarenhet av arbete med front-end utveckling av moderna webb-tjänster.
  • Erfarenhet av att utforma produkter som uppfyller webbtillgänglighetsdirektivet (WCAG).

 Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är i Kalmar, arbetet kan innebära tjänsteresor.

E-hälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tid att leva! Vill du veta mer om hur det är att bo i Kalmarsundsregionen, läs här; https://kalmarsundsregionen.com/

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Johan Palmqvist, enhetschef på arkitektur och säkerhet, tel 010-106 07 26, HR-specialist, Terése S Carlstedt, tel 010-106 08 32, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, -ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast måndagen den 30 november 2020!

Om E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av E-hälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Sökord: Användarupplevelse, user experience, interaktionsdesign, grafisk design, användbarhet, usability, human factors, MDI, HCI, UI, användargränssnitt, user interface, UI-design.