E-hälsomyndigheten

UX Tillgänglighetsspecialist till E-hälsomyndigheten

Plats
Kalmar (Stad)
Annonserat
den 11 november 2020
Stängs
den 30 november 2020
Kategori
UX-design, Webb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du vår nya tillgänglighetsspecialist? 

Vi söker nu en tillgänglighetsspecialist till avdelningen för digitalisering. 

Nu finns möjligheten att bli en del av ett sammansvetsat team som ansvarar för tillgänglighet och användarupplevelse (UX) i myndighetens digitala tjänster. Teamet har stora möjligheter att påverka utformningen av kommande nationella tjänster inom e-hälsoområdet. Din arbetsinsats kommer förbättra vardagen för till exempel patienter och personal inom hälso- och sjukvården, apoteken och socialomsorgen.

Som ung myndighet med växande uppdrag är det en utmaning att bygga nödvändiga kompetenser, kunskaper och processer för att uppnå högt ställda krav på tillgänglighet i våra tjänster. Tillsammans med dina kollegor kommer du att spela en avgörande roll för att höja kunskapsnivån och införa nya processer för att säkra en hög nivå av tillgänglighet.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Om tjänsten

I denna befattning arbetar du såväl praktiskt som strategiskt med tillgänglighet och inkluderande design samt inventerar, prioriterar, tar fram och följer upp åtgärdsrekommendationer. Du utvecklar och genomför utbildningar inom tillgänglighet samt deltar i arbete relaterat till andra aspekter av användarupplevelsen (UX), så som att genomföra användartester.

Du arbetar tillsammans med övriga UX-specialister i myndighetens linjeverksamhet. Merparten av dina arbetsuppgifter genomför du i nära samarbete med tvärdisciplinära förvaltnings- och projektteam, som även innefattar roller så som verksamhetsspecialister, produktägare, utvecklare, testare, kravanalytiker, lösnings- och mjukvaruarkitekter. 

I och med att myndigheten lanserar nya tjänster och utvecklar befintliga har vi många spännande UX-uppgifter, vilket ger dig möjlighet att ständigt utvecklas. Du får även möjlighet att utbildas och vara en del av nätverk inom och utom myndigheten.

Vi söker dig som har:

  • Relevant utbildning och/eller minst ett års erfarenhet av arbete med tillgänglig för webbapplikationer eller motsvarande.
  • Goda kunskaper om lagstiftning (lagen om tillgänglighet till digital offentlig service), semantik, tillgänglighetsverktyg och modern webbteknik (HTML, CSS, JS).
  • Erfarenhet av arbete med, samt att stödja och leda andra, i tillgänglighet och inkluderande design.
  • Goda kunskaper i svenska språket, både tal och skrift.

Som person är du självständig, kvalitetsmedveten och mål- och resultatinriktad. Du har god pedagogisk insikt och en god samarbetsförmåga.

Meriterande för tjänsten är:

  • Erfarenhet av verktyg för manuell och automatiserad tillgänglighetstestning.
  • Erfarenhet av tillgänglighetsverktyg, såsom skärmläsare.
  • Erfarenhet av metodik och genomförande av användartester med fokus på tillgänglighet.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga kompetenser.

Vad erbjuder vi

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är i Kalmar, arbetet kan innebära tjänsteresor.

E-hälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tid att leva! Vill du veta mer om hur det är att bo i Kalmarsundsregionen, läs här; https://kalmarsundsregionen.com/

Är du intresserad?

Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Johan Palmqvist, enhetschef på arkitektur och säkerhet, tel 010-106 07 26, HR-specialist Terése S Carlstedt, tel 010-106 08 32, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, -ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast måndagen den 30 november 2020!

Om E-hälsomyndigheten

E-hälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av E-hälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.

Sökord: ARIA, WCAG, 508, WAI, A11Y, digitala rättigheter, inkluderande design, tillgänglighetsdirektivet, webbdirektivet, DIGG, funktionsvariation, accessability, e-tjänster, webbdesign, user experience.