IT-säkerhetsansvarig till SecMaker

Rekryterare
SecMaker
Plats
Nacka (Stad), Stockholm
Annonserat
den 11 november 2020
Stängs
den 11 december 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Till SecMaker söker vi nu en IT-säkerhetsansvarig för att driva och vidareutveckla IT-säkerhetsarbetet inom organisationen. SecMaker är Nordens ledande leverantör av certifikatbaserade säkerhetslösningar inom både offentlig och privat sektor vars lösningar skyddar och säkerställer information, system och datatrafik för mer än 1,5 miljoner användare.

Hos SecMaker ges möjligheten till en omväxlande roll på ett bolag som befinner sig i en spännande tillväxtfas där du själv kan utveckla både rollen och området. Läs mer och ansök idag om du är intresserad!

Om tjänsten

Som IT-säkerhetsansvarig på SecMaker kommer du att driva utvecklingen och det praktiska arbetet inom området. I rollen kommer du att växla mellan strategiska, taktiska och operativa moment i nära samverkan med flertalet intressenter både internt och externt. SecMaker planerar att övergå till mer molnbaserade leveransformer där denna roll blir en viktig länk mellan verksamheten och externa driftspartners. Du kommer i samarbete med IT-driften att kravställa, utvärdera, designa, samt praktiskt implementera och förbättra våra system för att uppnå en god IT-säkerhetsnivå. Vidare innebär rollen bland annat:

  • Löpande risk- och säkerhetsanalyser
  • Kravställning och revision internt och externt
  • Medverka som teknisk sakkunnig vid upphandling av säkerhetsteknik
  • Leda arbetet kring hantering av IT-incidenter
  • Delta på interna och externa forum kopplat till arkitektur-, design och modellering
  • Kontinuerligt utbilda verksamheten i IT-säkerhet
  • Vidareutveckla och dokumentera interna rutiner och processer
  • Omvärldsbevakning kring hot samt tekniska och regulatoriska förändringar

Är det här du?

För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har gedigen erfarenhet från roller kopplade till IT-säkerhet, informationssäkerhet, dataskydd och/eller cybersäkerhet samt budgetansvar. Troligen har du relevant akademisk utbildning inom systemvetenskap eller närliggande.

Utöver detta ser vi också en hög teknisk förståelse inom autentisering, federering, säkerhetskoncept samt ITIL. Erfarenhet av VMware vSphere/ESXi, MS Server (AD, SQL och IIS), nätverkssäkerhet inkl. säkerhet i molnet samt arbete med något monitoreringsverktyg såsom OP5 Monitor eller Zenoss behövs i rollen.

Meriterande är certifieringar såsom CISM eller CISSP samt erfarenhet av Citrix, Powershell, MS System Center, PCI-DSS, Jira och/eller Confluence.

Som person är du analytisk, ansvarstagande och resultatfokuserad. Du har lätt för att samarbete på olika nivåer och kan manövrera i en föränderlig miljö. Du bidrar och delar med dig av dina expertkunskaper och följer utvecklingen inom IT-säkerhetsområdet, både tekniskt och regulatoriskt.

Kunskaper i både svenska och engelska är ett krav.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar SecMaker med Level Recruitment. Vänligen ansök till tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marcus Grahn på 08-120 50 429. Urvalet av ansökningar sker löpande.

Liknande jobb

Liknande jobb