Sektionschef för masterdatasektion

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Boden, Norrbottens län, Sverige
Annonserat
den 11 november 2020
Stängs
den 8 december 2020
Ref:
22668
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du som civilanställd chef stötta Sveriges försvar och samtidigt bidra till nöjda medarbetare och hög informationskvalité i systemen? Försvarsmakten söker en Sektionschef för masterdatasektion till Boden.

Arbetsuppgifter
Som sektionschef arbetar du som första linjens chef. Sektionen och dess 11 medarbetare hanterar primärt masterdata kring Försvarsmaktens logistik. Som sektionschef är du personalansvarig och har även produktions- och budgetansvar. Det ingår i rollen att aktivt stödja Försvarsmaktens kärnverksamhet genom tät kontakt med olika företrädare och ibland även tala om för dem vad de behöver. Arbetsmetoder och tekniker för Försvarsmaktens masterdataförvaltning kommer att uppdateras och utvecklas vilket kommer att påverka tjänsten.

Eftersom sektionen i Boden verkar på annan ort än enhetens centrala gruppering i Enköping krävs det frekventa resdagar till Enköping, uppskattningsvis ca 1 vecka per månad.

Arbetet är självständigt eftersom enhetens ledning är grupperad i Enköping.

Om verksamheten
Systemförvaltningsenheten är Försvarsmaktens organisation för förvaltning av IT-system, applikationer och masterdata. Enheten består av ca 220 fast anställda och ca 150 konsulter inom ett brett kompetensområde. Enhetens uppgift är att vidmakthålla och utveckla säkra samt robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga.

Masterdatakontoret förvaltar Försvarsmaktens centrala masterdata och jobbar primärt i Försvarsmaktens SAP system PRIO. Vi är totalt ca 60 medarbetare fördelade i Boden, Enköping och Arboga.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Vi erbjuder en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och en verksamhet med stor variation och komplexitet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål med möjlighet att ansöka om utbildningsbidrag för utbildningar utanför det befintliga kompetensområdet i Försvarsmaktens fond för kompetensutveckling.
  • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
  • Akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig.
  • Aktuell och relevant erfarenhet från ledande befattning som projektledare, chef eller annan ledarroll inom företrädesvis logistik eller IT.

Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet från Försvarsmakten och/eller de militära frivilligorganisationerna. Särskilt erfarenhet Försvarsmaktens logistik.
  • Kunskap om informationsförvaltning i allmänhet och masterdataförvaltning i synnerhet.
  • Erfarenhet av agila metoder och arbetssätt.

Personliga egenskaper
Du behöver vara initiativrik och kontaktsökande för att trivas med den delen av arbetet som innebär samarbete och kontakt med olika intressenter. Vidare söker vi dig som är utvecklingsorienterad, som skapar förtroende och som är trygg i ditt ledarskap och kan agera självständigt. Det är också viktigt att du är öppen och prestigelös. Du vet hur du får folk med dig och vi ser gärna att du har idéer om hur vi kan bli bättre.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Rekryteringen kommer att anpassas med hänsyn till covid-19 pandemin. Detta gör att ledtiderna kan komma att bli längre och att eventuella intervjuer kommer genomföras med hänsyn till detta.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Arbetsort: Boden

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Johan Bergstad 072-165 12 96 alternativt ställföreträdande avdelningschef Dan Andersen 072-396 45 81.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta FMTIS-J1, 019-39 35 00 (växel)

Fackliga kontaktpersoner:
SACO Per Hosinsky
OFR/S Niklas Karlsson
OFR/O Mikael Wallo
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2020-12-07.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.