CGI

Tekniskt allmänbildad Linuxspecialist

Rekryterare
CGI
Plats
Stockholm, Stockholm , Sweden
Annonserat
den 12 november 2020
Stängs
den 11 januari 2021
Ref:
J1120-0771
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

CGI är idag ledande tjänsteleverantör av inloggnings- och underskrifttjänster inom Sverige! Vår eID tjänst har kontinuerligt vuxit sedan starten år 2006, och du har här möjligheten att följa med på en spännande resa framåt och växa med ett globalt företag som är marknadsledande inom den svenska IT marknaden.

I vår eID-tjänst samlar vi alla relevanta e-legitimationslösningar (bl.a. BankID, Freja eID, eIDAS, Telia, SITHS, m.fl.) och möjliggör för våra kunder att erbjuda dessa som inloggnings- och underskriftsalternativ i sina e-tjänster.

Vi vidareutvecklar vår eID-tjänst kontinuerligt och vi anpassar den både avseende legala krav och utefter marknadsmässiga önskemål. Dessutom utvecklas självklart tjänsten utifrån alla goda idéer som kommer från våra medarbetare!

Mer information om eID-tjänsten finnas att läsa här: https://www.cgi.se/sv/tjanster/business-process-services/elektronisk-identifiering-och-elektronisk-signatur/e-id
Vårt team som vi önskar utöka består idag av 4 medarbetare som har roligt tillsammans och tycker blandningen mellan komplexa tekniska arbetsuppgifter och affärsmannaskapet är spännande. Du kommer därför att bli en del av ett väldigt kompetent tekniskt team, som leds av en team leader, där teammedlemmarna arbetar med arkitekturfrågor, utveckling, teknisk drift och infrastruktur, rådgivning till kunder, tekniskt säljstöd, upphandlingar m.m. Det finns stora möjligheter till både personlig och teknisk utveckling då teamets arbetsuppgifter är mycket breda.

Dina framtida arbetsuppgifter

Vill du vara med och ta fram nästa generations e-legitimationslösningar?

Hos oss får du arbeta tillsammans med mycket kompetenta kollegor i spännande uppdrag och vi vågar lova inspirerande möten och utveckling. Du får ett spännande jobb med stora utvecklingsmöjligheter och bra kompetensutveckling men framförallt blir du en viktig del i vårt härliga team! Vi erbjuder en personlig karriärsplanering som gör att du har möjlighet att styra din karriär mot en expertroll inom ett visst område och inom kompetensområden som kompletterar rollen med exempelvis branschfokus och ledarutveckling. Du kommer att ingå i teknikteamet för eID där system/applikationer driftas i egen miljö 24/7 för 100-tals kunder.

Arbetsuppgifter:
- Konfigurera våra plattformar
- Felsöka i våra system
- Ingå i en beredskapsgruppering för 24/7-drift, där CGI har förmånliga villkor för beredskapsarbete
- Hantera frågor och ärenden från företagskunder
- Hjälpa till att utveckla våra interna plattformar och verktyg för dokumentation, configuration management och testning
- Delge idéer för förbättringar och tjänsteutveckling för att bidra till tjänstens fortsatta framgångar
- Utföra beställningar/ändringar från kunder inklusive utveckling av kunders webbgränssnitt
- Närvara i kundmöten som tekniskt säljstöd

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Då arbetsuppgifterna i den här tjänsten kommer att spänna över ett brett spektrum söker vi dig som är tekniskt allmänbildad. Även dina personliga egenskaper är viktiga, till exempel att du är ansvarstagande, har en god kommunikationsförmåga, driv och förmåga att lösa problem. Har du rätt kvalifikationer, kan annan placeringsort än Stockholm också vara aktuellt!

Vi vill gärna hitta dig som har ambition att bli en av våra experter inom elektroniska identifieringar & underskrifter samt att du är van att arbeta både i grupp och ensam med digitala samarbetsverktyg och plattformar.

De kvalifikationer vi söker är framför allt:
- Relevant utbildning med inriktning mot IT
- Teknisk kommunikation/nätverkskunskap
- Goda kunskaper i Linux
- Grundläggande kunskaper i PKI
- Svenska & engelska i tal och skrift

Meriterande kompetens är inom något eller flera av följande områden:
- SAML2
- OpenID Connect
- Shibboleth
- ADFS
- Erfarenhet av applikatorisk drift i verksamhetskritisk (SLA-styrd) miljö & 24/7-drift
- Hantering av databaser, framför allt PostgreSQL
- Kunskap inom webbutveckling/Javascript & PHP
- ITIL
- Minst ett script-/programmeringsspråk, särskilt Bash, Perl, Python eller Java
- MobilityGuards OneGate-plattform
- Kunskap kring eLegitimationsnämndens, PTS, DIGG:s och eIDAS uppdrag kring eLegitimationer
- Arbete i Atlassians produkter Jira och Confluence
- Erfarenhet av att leda team

Som person hoppas vi att du känner igen dig i följande:
- Ansvarstagande
- Driv
- Kommunikationsförmåga, både i tal & skrift
- Problemlösning
- Kundfokus

Kontaktperson och kontaktuppgifter
Tycker du det låter intressant att vara en del av vår dröm som betyder att du genom ett delat ägarskap är med och utvecklar vårt företag? Kontakta då gärna Erik Nord, Tjänsteansvarig eID-tjänsten: erik.nord@cgi.com, 070-565 02 38. Vi jobbaar löpande med urval och intervjuer och tjänsten tillsätts så snart vi hittar rätt kandidat, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb