Förvaltningsledare IT, ECM & HR

Rekryterare
FMV
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 12 november 2020
Stängs
den 15 december 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon. Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss på IT-stab får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

IT-stab ansvarar för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltning av IT-system. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med andra enheter inom FMV, Försvarsmakten samt svenska och utländska leverantörer. Nu söker vi en förvaltningsledare IT med ansvar för förvaltningsområde ECM (Enterprise Content Management) och HR. Området omfattar bl.a. IT-applikationerna inom SharePoint, HR-system, webbkanaler samt dokumenthanteringssystem.

Arbetsuppgifter
Som förvaltningsledare medverkar och driver du förändringar tillsammans med produktägare, verksamhetsarkitekt och processansvarig samtidigt som du i vissa fall även genomför utveckling av verksamhetsapplikationer. I din roll ingår att verkställa förvaltningsplanens IT-relaterade mål på ett kostnadseffektivt sätt, upprätthålla tillgängligheten av applikationerna enligt överenskommen nivå samt hålla en god styrning och dialog med externa leverantörer. Vidare kommer du att leda och fördela arbetsuppgifter för personal som har uppgifter inom förvaltningsområdet, t ex systemförvaltare IT, IT-specialister etc. Som förvaltningsledare har du också ett ekonomiskt ansvar för förvaltningsområdets samlade IT.

Vi söker dig som
Du har Akademisk utbildning inom IT motsvarande civilingenjör/högskoleingenjör eller har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt som FMV bedömer likvärdig. Likaså har du projektledarutbildning eller motsvarande kunskap inhämtad på annat sätt. Vidare har du minst 4 års erfarenhet av IT förvaltning, helst inom förvaltningsledning eller projektledning av större IT Projekt. Du har erfarenhet av de vanligaste projektledningsprocesserna samt har arbetat med projektverktyg exempelvis MS Project, samt erfarenhet av att ha arbetat inom större organisationer. Vi tror också att du har nytta av att ha arbetat med upphandlingar enligt LOU/LUFS och erfarenhet av FMV arbetssätt.

Det är extra meriterande om du har:

  • kunskap inom informationssystem för ekonomi och kommersiella system ex. PLM, ERP eller ECM (inkl HR)
  • medverkat i uppbyggnad av IT förvaltningar
  • arbetslett team på minst 3 pers.
  • erfarenhet av att arbeta med ITIL:s ramverk och discipliner

Som person är ditt ledarskap präglat av förtroende, engagemang samt delaktighet, och du har förmåga att leda samt motivera en grupp människor på ett effektivt sätt för att nå gemensamma mål. Du är bra på att arbeta tillsammans med andra och din kommunikation är rak och tydlig. Du kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar utifrån komplex information. Då uppdraget har krav på att hålla ekonomisk budget så är det viktigt att du har ekonomisk medvetenhet. Du har förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska där du producerar dokument av hög kvalitet, och du kan tolka komplicerade språkliga underlag utan större hinder. Vi ser att du är strukturerad och kreativ och vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med Stockholm som placeringsort. Tjänsteresor både in- och utrikes förekommer, varför körkort B krävs för tjänsten. FMV tillämpar provanställning och befattningen är inplacerad i säkerhetsskyddsklass. Godkänd registerkontroll och svenskt medborgarskap är en förutsättning för anställning.  

 

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
I den här rekryteringen samarbetar FMV med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pia Holmberg, 0703 14 68 66, pia.holmberg@se.experis.com

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida https://fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg.

Våra fackliga företrädare är SEKO [Peter Andersson], SACO [Elisabeth From], OFR/O [Lars Carlsson] och OFR/S [Lena Sköld Gunnarsson]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Sista ansökningsdag är 2020-12-15.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb