IT-Säkerhetsanalytiker till Sida

Rekryterare
Experis IT
Plats
Stockholm
Lön
Competitive
Annonserat
den 13 november 2020
Stängs
den 27 december 2020
Ref:
560629
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vi bygger inga virtuella världar eller bettingsajter - det vi utvecklar och förvaltar är avgörande och skapar förutsättningar för bättre levnadsvillkor för människor som lever i fattigdom och förtryck.

Vi söker dig som brinner för IT-säkerhet, vill utvecklas i den rollen och samtidigt bidra till samhällsnytta.

I rollen som IT-säkerhetsanalytiker är du en del av vårt team som ansvarar för att följa upp, åtgärda och som arbetar proaktivt inom säkerhetsområdet och bidrar därmed till att Sida har en fullgod IT-säkerhet.

Varför arbeta som IT-säkerhetsanalytiker på Sida?

Detta är en givande tjänst för dig som lockas av utvecklande och utmanande arbetsuppgifter inom området IT-säkerhet, stötta att förvaltningarna arbetar på ett proaktivt sätt med IT-säkerhet samt säkerställa att Sida har fullgod IT-säkerhet i en geografiskt spridd IT-miljö. Du blir en del av vårt IT-säkerhetsteam och en av 18 medarbetare på IT-enheten, och kommer arbeta nära säkerhetsfunktionen på HR.

Du kommer ha en central roll inom IT-säkerhet på Sida där du får ett helhetsperspektiv inom området, tar del av resultaten och har stora möjligheter att kunna påverka att ett viktigt samhällsuppdrag som påverkar levnadsvillkor för många människor sker på ett säkert sätt. Sida satsar aktivt på säkerhet och har höga ambitioner på att IT-miljön skall vara så säker som möjligt.

För att trivas och kunna leverera i rollen bör du ha ett genuint intresse av IT-säkerhet och den praktiska tillämpningen i en föränderlig verksamhet. Du motiveras av att bidra med din kompetens i IT-enhetens arbete och utveckling och hela myndighetens digitalisering.

Du kan med integritet växla mellan säkerhetsperspektivet och verksamhetsbehov.

Arbetsuppgifter

Som IT-säkerhetsanalytiker på Sida arbetar du tillsammans med kollegor både på IT-enheten och säkerhetsfunktionen hos HR. Du kommer arbeta med att:
 • Genomföra analyser från ett brett spektrum av system och agera på onormala händelser i IT-miljön
 • Följa upp, åtgärda och arbeta pro-aktivt med IT-säkerhetsincidenter
 • Utföra säkerhetsbedömningar och skapa rekommendationer för en ökad säkerhet
 • Vidareutveckla säkerhetslösningar och följa den förändrade hotbilden i omvärlden
 • Sammanställa och rapportera händelser och förändringar i hotbilder muntligt och skriftligt
 • Samarbeta med andra myndigheter
 • Genomföra hotbildsanalyser, riskbedömning, informationsklassning
 • Vara ett stöd till IT-enheten vid förvaltning, utveckling, utredningar, uppdrag och projekt.
 • Arbeta proaktivt med att förbättra implementation och drift av systemintegrationer.


Kvalifikationskrav

För att vara framgångsrik i rollen krävs att du
 • Du har relevant akademisk utbildning inom området eller mycket goda kunskaper inom nätverk och infrastruktur tex nätverkstekniker som har ett intresse för IT-säkerhet och vill utvecklas inom området.
 • Har kunskaper av olika logganalysverktyg samt olika säkerhetslösningar t ex brandväggar, IPS/IDS, HIPS m fl
 • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Har goda kunskaper om Windows/Microsoftmiljöer


Meriter

 • Erfarenhet av att arbeta med IT-säkerhet.
 • Erfarenhet av systemutveckling och/eller drift av IT-system.
 • Kunskaper inom säkerhetsgranskningar/penetrationstester.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är duktig på att ta till dig och tillämpa nya kunskaper, är serviceinriktad och ansvarstagande. Du är noggrann, strukturerad och har en god analysförmåga. Du har en förmåga att arbeta mot uppsatta mål med efterfrågat resultat och är drivande och utvecklingsorienterad. Du är säkerhetsmedveten och har en god samarbetsförmåga. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Om teamet

Som anställd på Sidas IT-enhet är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden. Våra system används i våra handläggares vardag - dygnet runt, året runt, på 35 platser runt om i världen. Vill du vara delaktig och arbeta i en organisation som verkar för att minska fattigdomen i världen? Då kanske du är den vi söker!

Sidas IT-enhet ingår tillsammans med tre andra enheter i avdelningen för Ledning och Styrning. Avdelningen ansvarar för att verksamheten på Sida har de metoder, processer och verktyg som behövs för att kunna utföra Sidas uppdrag på ett så bra sätt som möjligt. IT-enheten är en beställarorganisation som arbetat mycket med förvaltnings- och leverantörsstyrning. Just nu befinner vi oss i digitaliseringen av Sida!

Anställningsvillkor

Befattningen avser en tillsvidareanställning med tillträde snarast.

Lön efter överenskommelse. Provanställning tillämpas.

Övrigt

Befattningen är säkerhetsklassad varför du måste vara svensk medborgare och också lämna samtycke till registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen ifall du blir erbjuden befattningen.

Information och ansökan

Obs!!! Endast ansökningar via Sidas hemsida ( Ansök här ) kommer att beaktas! Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

I den här rekryteringen samarbetar Sida med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Daniel Stenberg, 08-4523379.

Sista ansökningsdag är den 2:a december 2020.

Sida välkomnar alla sökande.

Liknande jobb

Liknande jobb