Sektionschef till driftenhet - stödfunktion inom IT och telekom

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Arboga, Västmanlands län, Sverige
Annonserat
den 14 november 2020
Stängs
den 7 januari 2021
Ref:
22689
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS söker sektionschef till Driftenheten i Arboga.

Om verksamheten
Driftenheten (DriftE) ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem (Försvarsmaktens telenät - FTN). DriftE har ca 300 anställda fördelade på 6 avdelningar där Produktionsavdelningen är en av dem.

Produktionsavdelningen tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL). Avdelningen ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i produktionsmiljön, planera införanden av större förändringar samt sammanhålla införande av förändringar i IT-system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som sektionschef arbetar du som första linjens chef. På sektionen arbetar 14 engagerade och lojala medarbetare inom stödfunktioner inom flera ITIL-begrepp såsom Knowledge, Request, Configuration, Facility och Capacity men även funktioner som säkerhetsarkitekt och produktionshandläggare. Det vill säga olika stödfunktioner men med en gemensam nämnare att respektive funktion stödjer avdelning, enhet, förband och myndighet med olika stödssystem och tjänster.

Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som chef inom avdelningen kommer du att ha personal- och arbetsmiljöansvar samt ansvara för att arbetsleda sektionen. Som stöd i arbetsledningen finns avdelningens handläggare, produktionsingenjörer och ledningsgrupp.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:
 • vara en inlyssnande och stöttande chef
 • samverka med olika människor inom och utanför avdelningen gällande den verksamhet som din sektion ansvarar för
 • ingå i avdelningens ledningsgrupp som har ansvar för att bland annat utveckla avdelningens förmåga att verka i fred, kris och krig.

Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och du får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter för vår personal och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 • Akademisk examen eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig.
 • Aktuell och relevant erfarenhet från en komplex IT-verksamhet där du har arbetat i en ledande befattning som projektledare, chef eller annan ledarroll.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
 • B-körkort

Meriterande
Erfarenhet från stödfunktion inom drift och underhåll.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som:
 • är en inlyssnande lagledare som engagerar dina medarbetare
 • är genuint intresserad av att få dina medarbetare att nå sin fulla potential
 • kan fatta beslut och är resultat och målinriktad
 • behåller lugnet och fokuserar på målet även under press.

Tjänsten förutsätter ett gott ledarskap i samklang med Försvarsmaktens ledarkriterier: helhetssyn och problemlösning, resultatorientering, stabilitet och mod, påverkan, kommunikation och samarbete. Mer information om Försvarsmaktens ledarkriterier finner du här www.forsvarsmakten.se/fmledarkriterier

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Arboga

Upplysningar om befattningen lämnas av avdelningschef Bengt Öhman eller stf avdelningschef Ulf Wesström via växeln 0589-40400.

Fackliga företrädare:
SACO Pär Lohman
OFR/S Per Andersson
SEKO Matz Felix
Samtliga nås genom växeln 0589-40400.

Välkommen med din ansökan senast 2020-12-06.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb