Systemtekniker Windows/Linux/Nätverk

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Arboga, Västmanlands län, Sverige
Annonserat
den 15 november 2020
Stängs
den 30 november 2020
Ref:
22708
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Om tjänsten
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter.

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda -dygnet runt, året om.

Driftenheten är en av tolv enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. Driftenheten har ca 300 anställda fördelade på 6 st avdelningar där IT-Driftcentralen är en av dem.

Om verksamheten
IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetensutvecklar vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Vår avdelning ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens system som består av Windowsbaserade klient/serverlösningar, Linuxbaserade klient-/serverlösningar, VMware-plattformar och Nätverks lösningar.

För att kunna ta emot nya viktigt system för Försvarsmakten söker vi nu en systemtekniker med bredden inom de nämnda teknikområdena. Vi ser att du behöver vara erfaren med teknisk bredd inom samtliga teknikområden. Du behöver trivas med att dela med dig av dina erfarenhet till andra och samtidigt fortsatt vara nyfiken att lära dig nytt för att lyckas i rollen.

Då systemen som vi tar emot fortfarande är under utveckling så är det sannolikt att vårt uppdrag som avdelning förändras över tid beroende på Försvarsmaktens övergripande behov. Detta kan över tid påverka arbetsinnehållet i denna roll som vi söker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i ett team som har sin huvudsakliga arbetsplats i Arboga. Under perioder kommer du tillsammans med andra medarbetare på avdelningen att delta i Försvarsmaktens övningsverksamhet i Sverige och troligtvis även utanför riket. En del av din kunskapsuppbyggnad och träning på systemen komma att utföras i Enköping.

I arbetsuppgifterna ingår att göra installationer, test och felsökningar, användarkontakter samt att optimera och konfigurera de Windowsmiljöer, Linuxmiljöer, virtualiseringsmiljöer och nätverk som ingår i systemen.

Du kommer att samarbeta med olika interna organisationsenheter och externa leverantörer(ex FMV) samt medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt.

Kvalifikationer
  • Högskoleutbildning med inriktning mot IT eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
  • Minst 5 års arbetserfarenhet av drift och underhåll av IT-driftmiljöer bestående av ovan nämnda teknikområden.
  • Kunskaper inom följande områden, DNS ,SMTP, NTP, VoIP.
  • Goda kunskaper inom Linux, ex CentOS, Red Hat, SUSE.
  • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
  • Körkortsbehörighet B


Meriterande
  • Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet


Personliga egenskaper
Du behöver ha förmågan att bygga och underhålla relationer med olika personligheter såväl inom som utanför Försvarsmakten. Du behöver vara flexibel och kunna hantera förändringar i arbetsuppgifter. Du behöver vara engagerad och en pedagogisk förmåga att stötta mer juniora kolleger med det de inte kan. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Upplysningar om befattningen lämnas av Peter Carlsson (avdelningschef) alt Fredrik Martinson (sft. avdelningschef) 0589-40 400 (vxl).

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Arboga

Rekryteringsarbetet kommer att fortgå löpande under tiden annonsen är publicerad. Beredskap samt arbete på annan ort ingår i tjänsten.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33 OFR/S
Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21 OFR/O
Ola Selvin, 013-28 37 89

Välkommen med in ansökan senast 2020-11-29.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb