Experis IT söker fullstackutvecklare inom webbutveckling

Rekryterare
Experis
Plats
Norrköping
Lön
Competitive
Annonserat
den 16 november 2020
Stängs
den 8 december 2020
Ref:
563314
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Till SMHIs utvecklingsteam i Norrköping söker Experis IT nu duktiga och drivna fullstackutvecklare. Vi söker dig med god vana av utveckling av webbappar och webbtjänster som har en vilja att jobba för och med andra.

Arbetsuppgifter


I rollen som systemutvecklare hos SMHI kommer de inledande arbetsuppgifterna att utföras i ett team som bland annat utvecklar webbtjänster inom klimat och klimatanpassning. Du kommer att ha ett nära samarbete med beställare/produktutvecklare och andra utvecklare. Arbetet innebär till viss del utveckling av system med Linux vilket innebär att det är bra om du har erfarenhet av Linux. En stor del av arbetet innebär utveckling i frontend med hjälp av JavaScript och då främst React och css. I tjänsten ingår även backend-utveckling inom främst JAVA.

För att passa för denna roll ser vi gärna att du har några års erfarenhet och kompetens inom följande:
  • Tillgänglighetsstandarder för webben
  • Webbutveckling med JavaScript och CSS
  • Arbete i Linuxmiljö
  • Back‐end utveckling i Java
  • Relationsdatabaser, tex Postgresql eller likvärdigt
  • Arbete i agila team


Vidare ser vi att du har erfarenhet av att utveckla system med höga krav på tillgänglighet och prestanda samt att du är kunnig i att utforma webbtjänster i moderna JavaScript-biblioteket. Du har även erfarenhet av att utforma webbtjänster som är tillgänglighetsanpassade enligt WCAG standard. Det är meriterande om du har god kännedom om standarder som används inom Europeiska samarbete.

Din profil

Vi söker dig med hög kunskap inom det aktuella området och som har deltagit i stora uppdrag. Som person är du självständig och har ett stort personligt engagemang och ansvar till ditt arbete. Vi ser gärna att du är trygg i din roll och initiativrik. Då du kommer att ingå i ett team så är det viktigt att du gillar lagarbete och är en person som tycker om att samarbeta. Vidare är du kreativ och gillar utmaningar och ser positivt på de situationer du ställs inför.

Tjänsten är en konsultuppdrag på 12 månader med goda chanser till förlängning. Den är heltid med placering i Norrköping.

Liknande jobb

Liknande jobb