Systemtekniker för att stödja Marinbasen Sjöinformationscentral

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Haninge, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 17 november 2020
Stängs
den 17 december 2020
Ref:
22712
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Beskrivning av arbetsplatsen
FMTIS Genomförandeenhet Mitt, GE MITT, är en del av FMTIS och har personal i Enköping, Kungsängen, Berga och Visby. Denna tjänst är placerad på Muskö som tillhör enhetens avdelning i Berga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Självständigt eller i arbetslag genomföra underhåll, felsökning, installationsarbeten, driftsättning, modifieringar och dokumentation på system och utrustning.

Föreslå åtgärder och förbättringar samt utarbeta underlag för utveckling och vidmakthållande av system och utrustning.

Revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten.

Vid behov kan du behöva agera arbetsledande i din funktion, du samverkar med kunder, leverantörer samt stödjer kund vid tekniska frågeställningar. Du kan komma att medverka i produktion inom annat område samt vid övningar och beredskap.

Kvalifikationer
• Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.
• 3-årig gymnasieutbildning med inriktning mot IT / Tele eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga.
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
• Stor vana att arbeta med IT-baserade system samt felsökning av dessa.
• Körkort *B***.
• Det kan förekomma uppgifter i arbetet som ställer krav på din fysik vilket gör att vi ställer krav på god fysisk förmåga.

Meriterande
• Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten, gärna inom området ledningssystem.
• Radarteknik och radiokommunikation.
• Transmissionsteknik.
• Informationssäkerhet.
• Signalskydd.
• Fullgjord värnplikt.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett stort engagemang, är serviceinriktad, öppen och social med god analytisk förmåga. Du har förmågan att arbeta självständigt såväl som i grupp och löser dina uppgifter med hög kvalitet.
Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.

Övrigt
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.
Tillträde enligt ök.
Tjänsteresor på annan ort förekommer.

Upplysningar om befattningen lämnas av
Dennis Wallerström, tfn 010-823 27 20.

Fackliga kontaktpersoner
SACO - Mika Laitanen,
OFR/S - Clarence Arnstedt,
OFR/O - Anders Wallinder,
SEKO - Matz Felix,
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2020-12-16. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb