Polismyndigheten

Utvecklare i Siebel med placering i Stockholm

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 17 november 2020
Stängs
den 9 januari 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga. Nu söker vi en utvecklare i Siebel.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag, dygnet runt, året om. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har cirka 950 anställda och vi ansvarar för all IT som används av myndighetens över 33 500 medarbetare. Vi söker nu en systemutvecklare som skall vara med och leverera mot våra mål!

Arbetsbeskrivning

Verksamhetsområdet Ärendehanteringssystem 1 ansvarar för Polismyndighetens IT-system PÄr (Polisens ärenden). PÄr hanterar både Polismyndighetens allmänna ärenden men till viss del även allmänhetens. Systemet ger stöd till flera verksamhetsområden inom polisen. Som Siebelutvecklare kommer du att vara en del av ett agilt utvecklings team som jobbar mot verksamheten och slutkunden för att åstadkomma maximal nytta och kvalité.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av:

  • nyutveckling och vidareutveckling av polisens system för ärendehantering som är baserat på plattformen Oracle Siebel
  • tillsammans med utvecklingsteamet medverka vid workshops med verksamheten tredje linje support kopplat till komplicerade problem i produktion

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen med IT-inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvat på annat sätt
  • minst 5-års erfarenhet av Siebelutveckling i Siebel Tools, i Siebel 8.0 eller senare
  • minst 3-års erfarenhet av att arbeta med e-script för Siebel
  • minst 5 års erfarenhet av att arbeta med databashanteringssystem och SQL
  • god förmåga att uttrycka sig i svenska i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

  • har dokumenterad erfarenhet av att utveckla i Java
  • är certifierad inom Siebel 8.0 eller senare (Siebel Consultant Certified Expert)
  • har erfarenhet av att arbeta i agila utvecklingsteam med agila metoder (t.ex- Scrum).

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som är driven och van vid att på egen hand ta dig an komplexa arbetsuppgifter. Du är ansvarstagande, engagerad och strukturerad. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra parter som berörs. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du en god kommunikatör och lagspelare samt att du har god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du är nyfiken på att lära dig mer inom ditt kompetensområde och söker självständigt efter ny kunskap.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta gruppchef:
Azam Roomi 010-564 14 99.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult:
Anna Billengren, (anna.billengren@polisen.se)

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:

Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Arbetsort: Stockholm
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Funktion: Systemutvecklare
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 9/1 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A651.586/2020 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A651.586/2020 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb