Utvecklingsledare till FMTIS Driftenhet

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Arboga, Västmanlands län, Sverige
Annonserat
den 18 november 2020
Stängs
den 11 januari 2021
Ref:
22713
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Om tjänsten
Vi befinner oss i en expansiv utvecklingsfas och behöver därför förstärka med ytterligare en utvecklingsledare.

Vill du vara med och utveckla arbetsmetoder, stödverktyg och processmodeller i en verksamhet med stor dynamik? Vi söker en engagerad och driven utvecklingsledare till enhetens stabsavdelning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I din roll som utvecklingsledare för IT-och teledrift kommer du att i en central roll påverka utvecklingen för att förbättra organisationen och arbetssättet. Du samarbetar med chefer på flera nivåer och specialister inom många kompetensområden.

I arbetsuppgifterna ingår att leda och delta i projektarbeten samt genomföra utredningar och behovsanalyser, både när det gäller egen enhet men även för annan utveckling inom förbandet.

Om verksamheten
Stabsavdelningen svarar för utvecklingen inom enheten och stödjer såväl enhetsledning som enhetens övriga avdelningar vid beredning, samordning och uppföljning av uppdrag/uppgifter. Avdelningen har både civil och militär personal med två verksamhetsorter.

Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du får träna 3 timmar i veckan på arbetstid, och har nära tillgång till gym, simhall och andra träningsanläggningar. Vi arbetar för att skapa en arbetsmiljö och kultur som ger hög trivsel för alla medarbetare. Vi tror att man kan göra fantastiska saker tillsammans när man trivs och mår bra på sin arbetsplats. På stabsavdelningen möts du av vänliga och engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Kvalifikationer
  • Eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
  • Dokumenterad erfarenhet av verksamhets- eller projektledning
  • Dokumenterad erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete
  • Dokumenterad arbetserfarenhet av verksamhetsutveckling inom IT-området och/eller telekommunikation
  • Flytande svenska i tal och skrift.
  • B-Körkort

Meriterande kvalifikationer
  • God kunskap om FM organisation och processer avseende IT-driftverksamhet och/eller marktelekommunikation
  • Certifierad inom någon av ITIL's discipliner eller motsvarande kompetens
  • Erfarenhet av projektledning (valfri modell)

Personliga egenskaper
För att passa hos oss är du öppen, social och prestigelös. Du har lätt för att knyta kontakter och har en stor initiativförmåga samtidigt som du är noggrann, kvalitetsmedveten och har en god analytisk förmåga.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Arbetsort: Arboga

Tillträde: Enl. överenskommelse

För upplysningar om tjänsen;

Utvecklingsledare Magnus Nordahl tfn 08-788 75 00 (växel). För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Magnus Johansson, FMTIS/J1, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare

Tel: 0589-40400 (vxl) SACO-F Per Lohman, OFR/S Martin Sparr, SEKO Jörgen Stehn

Välkommen med din ansökan senast 2020-01-10.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb