Tjänsteområdesansvarig för server- och applikationsdrift

Rekryterare
Experis
Plats
Järfälla
Lön
Competitive
Annonserat
den 18 november 2020
Stängs
den 10 december 2020
Ref:
566237
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Järfälla är inne i ett spännande förändringsarbete vad gäller IT och styrning av IT inom kommunen. Nu söker vi en tjänsteområdesansvarig för server- och applikationsdrift som vill vara med och utforma våra framtida infrastrukturtjänster samt ansvara för dess realisering. Är det dig vi söker?

Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen "Järfälla för alla framåt". Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb

IT-enhetens uppgift är att stödja medarbetare och chefer i sitt arbete att uppfylla kommunens vision och mål. IT-enheten ska, i samråd med verksamheten, vidareutveckla och upprätthålla kommunens IT-stöd. Detta ska möta såväl interna som externa krav på informationshantering, kostnadsmedvetenhet och effektivitet och de ska vara säkra, pålitliga och tillgängliga. IT-enheten är en liten enhet på knappt 15 personer. Hela kommunens IT drift är outsourcad till leverantörer. IT-enheten är ansvarig för att hantera dessa leverantörer. Vår uppgift är att se till att kommunen har en IT support i världsklass. IT-enheten skall också se till att förvaltningarna kan använda IT för att utveckla sina verksamheter. Detta gör vi främst genom förvaltningsmodellen PM3.

Arbetsuppgifter
I rollen som tjänsteområdesansvarig ansvarar du för drift och livscykelhantering (förvaltning) av vår server- och applikationsdrift. Driften av dessa tjänster levereras av externa partners vilket innebär att du primärt arbetar tillsammans med dessa för att säkerställa hög kvalitet i leveransen. I den här rollen blir du en avgörande del av vår leverantörsstyrning. Självklart arbetar du även tätt tillsammans med förvaltningsledare IT, IT-arkitekter och kundansvariga inom den egna IT-enheten.

Tjänster som ingår är:
 • Applikations- och serverdrift
 • Datalagring
 • Databas
 • Identitetshantering och katalog
 • Integrationshantering

Du ansvarar för:
 • Förvaltning och livscykelhantering av samtliga tjänster och då bland annat

- Föreslå och bereda ändringar av tjänster.

- Kontinuerligt driva kostnadseffektivisering.

- Ansvara för att det finns fungerande incident-, problem- och changeprocesser för dessa

tjänster.

- Ansvara för att tjänsterna kapacitetshanteras på ett godtagbart sätt.
 • Att tjänsterna som ingår håller den kvalité som upphandlats och att de är kostnadseffektiva. Detta kräver uppföljning av ekonomi så väl som kundnöjdhet.
 • Budget, ta fram samt följa upp kostnadsutfallet för de olika tjänsterna.
 • Tjänsternas innehåll och kommunikation kring dessa.
 • Att sammankalla och hålla operativa möten med leverantörerna. Stämma av SLA-uppfyllnad, changeplanering, incidentuppföljning och problemhantering.
 • Att hålla förvaltningsmöten med samtliga intressenter för att säkerställa information om förändringar och utveckling (releaser mm).
 • Att beskriva krav och behov i form av beställningar till leverantören.
 • Att fungera som cloudansvarig för infrastruktursystem, t.ex. O365, Azure, Amazon, Google.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av:

- Utveckling, förvaltning och leverans av IT-tjänster inom området server- och applikationsdrift

- Kund- och leverantörsrelationer

- Utforma och följa upp SLA:er

- Förhandlingar

- Arbete enligt ITIL

- Resultatuppföljning, både utifrån verksamhet och ekonomi

- Applikation och serverdrift i stora miljöer, med verksamhetskritiska beroenden.

Vidare har du:
 • Relevant akademisk utbildning, gärna som ingenjör eller systemvetare, eller motsvarande.
 • Mycket god förståelse för datacenterteknologier såsom Unix/Windows systemadministration, enterprice-lagring, enterprice-backup, middleware typ MSSQL, MySQL, MariaSQL, Oracle, virtualisering, applikationsdrift och molnlösningar.
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Erfarenhet av att leverera någon eller några av de angivna tjänsterna i en outsourcad miljö, alternativt att du har erfarenhet av att leverera dem som en outsourcingleverantör.

Du är extra intressant om du har:
 • Kunskap om Lagen om offentlig upphandling (LOU)
 • Erfarenhet av arbete utifrån förvaltningsmodellen PM3

Personliga egenskaper

Till den här rollen söker vi dig som är analytisk, strukturerad och målinriktad. Du kan med enkelhet växla fokus mellan detaljer och helhet. Samtidig som du har mycket god teknisk förståelse har du en förmåga att ta höjd och sätta ditt ansvarsområde i perspektiv till hela kommunens bästa.

Du är självgående och driver ditt arbete framåt med energi och beslutsamhet. Samarbetsförmåga liksom förmågan att skapa långsiktiga och förtroendefulla relationer är av största vikt för att lyckas i rollen. Din kommunikation är tydlig om än smidig och du skapar delaktighet och engagemang genom ditt sätt att vara.

Kontaktperson och ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Järfälla kommun med Experis. Urvalsprocessen sker löpande så vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Experis Malin Magnusson, telefon 076-780 68 64 eller Anki Snis 070-377 59 69.

Facklig kontaktperson är Sonja Sukarén, Vision, sonja.sukaren@jarfalla.se , 08 580 285 00

Liknande jobb

Liknande jobb