Enhetschef IT Drift och Infrastruktur

Rekryterare
Experis
Plats
Arboga
Lön
Competitive
Annonserat
den 18 november 2020
Stängs
den 1 december 2020
Ref:
566216
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon. Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar.

Har du flerårig ledarerfarenhet inom IT drift och Infrastruktur? Drivs du av ett coachande ledarskap och av att skapa förutsättningar för dina medarbetare att lyckas i sitt arbete? Då är detta en spännande utmaning för dig!

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kommer du att arbeta med utvecklande arbetsuppgifter samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas. Du kommer bli en del av ett kompetent och engagerat team, som tycker att det är viktigt att ha roligt på jobbet.

IT-staben ansvarar för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltning av IT-system. IT-staben ansvarar för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera, inrikta, följa upp och genomföra IT-verksamheten inom FMV. Inom detta område ska IT-staben företräda myndighetens uppfattning samt bistå myndighetsledningen, GD/ÖD med att styra och leda myndighetens verksamhet i fullföljandet av sitt uppdrag.

Ditt arbete som chef

Som Enhetschef ansvarar du för att upprätthålla en ändmålsenlig, stabil och säker IT drift samt för utveckling och förvaltning av IT- infrastruktur i egen drift. Du leder och fördelar arbetet inom din enhet som består av ca 7-10 medarbetare. I rollen ingår strategisk och taktisk planering av arbetet inom enheten, budget och prognosarbete. Du har också en operativ roll där du agerar bollplank och tillsammans med ditt team genomför förändringar och annat driftsrelaterat arbete. Du har ett nära ledarskap som präglas av att coacha och skapa förutsättningar för dina medarbetare. Vid behov stödjer du planering och genomförandet av upphandlingar samt uppföljning av avtal.

Enhetschefen representerar IT staben och övriga FMV både internt och externt. Som chef företräder du myndigheten enligt FMV:s vision, mål och värdegrund. Du har ett verksamhetsansvar, arbetsgivaransvar och ekonomiskt ansvar och är dina medarbetares viktigaste kommunikationskanal.

Våra förväntningar på dig

Du har minst 5 års aktuell och dokumenterad ledarerfarenhet inom IT-drift och infrastruktur för en komplex och kritisk IT-miljö, gärna inom egen drift. Det är därtill en fördel om du även har erfarenhet av outsourcad IT-drift och infrastruktur. Du har erfarenhet av arbete i ledningsgrupp och minst 3 års dokumenterad erfarenhet av utvecklingsarbete med tillhörande förändringsledning. Du har akademisk utbildning inom relevant område eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Vi tror att du har erfarenhet av arbete inom myndighet och/eller statlig förvaltning. Vi tror att din kunskap och erfarenhet inom IT- säkerhet, upphandlingar enligt LOU/LUFS och Förvarsmaktens krav på säkerhetsfunktioner (KSF) kommer hjälpa dig att lyckas i rollen som Enhetschef.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift samt innehar körkort B.

Som chef på FMV ansvarar du för att utveckla och utöva ett gott ledarskap enligt FMV:s ledarskapsprinciper; Föregå med gott exempel, Förtroende, Öppenhet och Resultat.

Du har en personlig mognad, är stabil och ger dina medarbetare stöd och förutsättningar i sitt arbete, och skapar genom ditt ledarskap delaktighet. Du sätter tydliga mål och förväntningar och utvecklar verksamheten genom att förbättra och anpassa. Du har en helhetssyn och visar ett gott omdöme. Du är relationsskapande och främjar samarbete genom att vara ärlig och transparent i din kommunikation.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och som en del i urvalsarbetet kan vi komma att genomföra tester med stöd av extern leverantör.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Arboga. Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida https://fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV och personligt brev. Vi vill ha din ansökan på svenska, senast 30 november 2020.

Ansök via länk nedan till FMV:s hemsida:

ANSÖK HÄR!

OBS! ANSÖK INTE PÅ EXPERIS HEMSIDA!

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Anneli Wallin, anneli.wallin@se.experis.com, 019-166552.

Fackliga företrädare är Elisabeth From (SACO-S), Peter Andersson (SEKO), Gunnar Hansen (OFR/O) och Lena Sköld Gunnarsson

(OFR/S). Alla nås på telefon 08-782 40 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Liknande jobb

Liknande jobb