Systemförvaltare ERP

Rekryterare
FMV
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 19 november 2020
Stängs
den 20 december 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon. Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss på IT-stab får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

IT-stab ansvarar för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltning av IT-system. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med andra enheter inom FMV, Försvarsmakten samt svenska och utländska leverantörer. Nu söker vi en systemförvaltare med ansvar för förvaltningsområdet ERP, vilket bl.a. omfattar vårt ekonomisystem som är till större delen byggt på UBW (Unit4 Business World/Agresso) och Kommers (anbud/kontrakt).

Arbetsuppgifter
Som systemförvaltare samordnar du arbetet inom ditt förvaltningsområde gentemot förvaltningsledare, projektledare, produktägare och övriga systemförvaltare på IT-stab. Du arbetar med olika typer av kravställning, planerar och genomför avrop och upphandlingar som du också följer upp. Vidare arbetar du med riskhantering och bevakar och följer upp applikationernas säkerhetsskydd. Du stöttar förvaltningsledaren i utarbetandet och verkställandet av förvaltningsplanen för objektet. Vidare ingår att stötta verksamheten avseende användning av och kravställning för berörda applikationer, planera och prioritera utveckling av tjänsterna samt effektivisera dess användning och funktion. I rollen ingår att bistå förvaltningsledaren med att styra upp och följa upp externa avtal/leverantörer samt att följa upp avtalade servicenivåer och SLA. Du har ett nära samarbete med leverantörer kring objektets livscykelhantering samt förvaltar nödvändig dokumentation för samtliga målgrupper. För att lyckas i rollen som förvaltningsledare är det viktigt att du har en tät dialog med övriga avdelningar inom IT Staben, projekt inom FMV och andra förvaltningsorganisationer.

Vi söker dig som
Du har Akademisk utbildning inom IT motsvarande civilingenjör/högskoleingenjör eller har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt som FMV bedömer likvärdig. Vidare har du minst 4 års erfarenhet av IT förvaltning, applikationssupport eller IT support. Du har erfarenhet av de vanligaste projektledningsprocesserna samt har arbetat med projektverktyg exempelvis MS Project, samt erfarenhet av att ha arbetat inom större organisationer.

Det är extra meriterande om du har:

kunskap inom informationssystem för ekonomi
erfarenhet av att arbeta med ITIL:s ramverk och discipliner
erfarenhet av olika processtödjande arbetssätt
arbetat med upphandlingar enligt LOU.
Som person tycker du om att ta initiativ och tar ansvar för dina arbetsuppgifter på ett strukturerat sätt.  Du är bra på att arbeta tillsammans med andra och har lätt för att anpassa dig till det som sker omkring dig. Din kommunikation är rak och tydlig och du är bra på att göra korrekta avvägningar och prioriteringar utifrån komplex information. Då uppdraget har krav på att hålla ekonomisk budget så är det viktigt att du har ekonomisk medvetenhet. Du har förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska där du producerar dokument av hög kvalitet, och du kan tolka komplicerade språkliga underlag utan större hinder. Vi ser att du är strukturerad och kreativ och vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med Stockholm som placeringsort. Tjänsteresor både in- och utrikes förekommer, varför körkort B krävs för tjänsten. FMV tillämpar provanställning och befattningen är inplacerad i säkerhetsskyddsklass. Godkänd registerkontroll och svenskt medborgarskap är en förutsättning för anställning.  

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
I den här rekryteringen samarbetar FMV med Experis. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pia Holmberg, 0703 14 68 66, pia.holmberg@se.experis.com

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida https://fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg.

Våra fackliga företrädare är SEKO [Peter Andersson], SACO [Elisabeth From], OFR/O [Lars Carlsson] och OFR/S [Lena Sköld Gunnarsson]. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Sista ansökningsdag är 2020-12-20.

Varmt välkommen med din ansökan!


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Liknande jobb

Liknande jobb