Fibra söker Förvaltningsledare IT

Rekryterare
Mälarenergi AB
Plats
Västerås (Kommun), Västmanland
Annonserat
den 20 november 2020
Stängs
den 3 december 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Fibra är ett av de allra första kommunala stadsnäten i Sverige och vi har varit med och drivit fiberutvecklingen framåt i många år. Vårt mål är att tillsammans med våra nätägare i Västerås, Strängnäs och Hallstahammar fortsätta återinvestera i regionen och säkerställa ett stabilt stadsnät som är långsiktigt och hållbart. Som förvaltningsledare IT tillhör du en avdelning vars uppdrag är att drifta och utveckla nätet samt att leda förvaltningen av våra IT-system.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som förvaltningsledare IT leder du förvaltningen av flertalet objekt och IT-system inom Fibra. Fibra arbetar utifrån en förvalningsmodell som är baserad på utvalda delar av PM3-modellen. Vår modell är enbent där du har ett nära samarbete med både verksamhet, superusers och tekniker. Du ansvarar för förvaltningsplaner och budget samtidigt som du arbetar med utveckling och förvaltning av systemmiljön. Tillsammans med dina kollegor i gruppen ska du säkerställa en god leverans av bolagets IT-system till våra användare. I tjänsten kommer du även leda och driva olika typer av förbättrings- och utvecklingsprojekt . Du kommer inneha en aktiv och viktig roll i Fibras arbete med automatisering och digitalisering. 

Din profil

Vi söker dig med högskoleutbildning inom systemvetenskap, datavetenskap eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av förvaltningsledning och projektledning och i ditt arbete har du förmågan att planera, leda och koordinera arbete utifrån ett långsiktigt tänk och strategisk förmåga. Har du erfarenhet av förvaltningsmodellen PM3 så är det meriterande.

Som person är du ansvarstagande och lösningsfokuserad. Du är en lagspelare som har god struktur i ditt arbete och du arbetar med stort kundfokus. Du har ett helhetsperspektiv i ditt arbete och förmåga att samverka med andra för att hitta lösningar. Vi ser gärna att du driver på och initierar nya uppdrag där du ser ett behov. Dessutom har du ett stort intresse för tekniken.

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill Framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss.

Vi kommer att börja arbeta aktivt med ansökningarna efter sista ansökningsdag. 

Övrigt

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vid en anställning inom Mälarenergi som är placerad i säkerhetsklass 2, är det krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Besök gärna Jobba i Västerås på Jobba i Västerås, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

 

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Kontakt
Sara Mill
Avdelningschef - Fibra Teknik & Support
021-395112

Läs mer: Jobba hos Mälarenergi AB

 

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

 

Liknande jobb

Liknande jobb