Senior Nätverkstekniker till LKDATA

Plats
Linköping (Kommun), Östergötland
Annonserat
den 23 november 2020
Stängs
den 29 november 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

LKDATA är en del av Verksamhetsstöd och service inom Linköpings kommun. Här arbetar ca 100 kollegor med att tillhandahålla IT-tjänster till kommunens verksamheter och i förlängningen mot brukare, elever och invånare i Linköping. Vi arbetar processorienterat i enlighet med ITIL Service Management och är certifierade enligt ISO 20 000, vilket ger oss möjlighet att hålla hög kvalitet och effektivitet inom hela vår verksamhet. Vårt uppdrag är att stödja, utveckla och effektivisera verksamheter genom att kombinera hög kunskap inom informationsteknologi och kommunal verksamhet. Genom denna unika kombination ser vi till att kommunens verksamheter kan koncentrera resurserna på sin kärnverksamhet.

Vi strävar efter att varje medarbetare ska känna arbetsglädje, ha inflytande, lust och möjlighet att utvecklas, både i arbetet och som individ. Hos oss är arbetet offensivt, varierat och utmanande. Vår kultur präglas av att det är högt i tak och ett öppet klimat och vi erbjuder stora möjligheter till kompetensutveckling.

På vår avdelning System och Kommunikation arbetar 14 kollegor med drift och utveckling av kommunens samlade serverinfrastruktur, nätverk och databaser på både Windows- och Linuxplattform. Vi söker nu två seniora Nätverkstekniker som vill vara en del av vår utveckling framåt!  

Arbetsbeskrivning

Har du en bred kompetensbas och ett brinnande intresse för nätverk och kommunikation och vill arbeta med att supporta kommunens nätverk och infrastruktur? Hos oss får du möjlighet att arbeta med drift och utveckling av våra nätverk och arbetssätt där vi jobbar med förändring, förbättring och effektivisering ur ett proaktivt perspektiv.

I vår miljö hanterar vi switchar, routrar, brandväggar och trådlösa nätverk. Som nätverkstekniker arbetar du även med accesspunkter och med kontinuerlig systemdokumentation. Du ingår i 3:e linjen där felsökning av kommunens IT-nätverk samt verksamhets- och utvecklingsprojekt ingår. Dialog med kunder, i form av kommunens verksamheter och våra kommunala bolag, ingår i rollen samt kommunikation med våra externa leverantörer. Utifrån din specialkompetens har vi möjlighet att anpassa rollen mot exempelvis programmering och konfiguration eller implementation och design av nätverksarkitektur.

Kvalifikationer

Vi tror att du är en positiv och engagerad samt prestigelös person som tycker om att samarbeta med kunder och kollegor. Delar du vårt intresse för kontinuerlig utveckling av teknik och bra support så vill ha dig som kollega. Du har en teknisk högskoleutbildning inom relevant område alternativt flerårig arbetslivserfarenhet inom nätverk. God erfarenhet av att hantera nätverkets arkitektur i form av switchar, routrar, accesspunkter, trådlösa nätverk och brandväggar förutsätts. Arbete i större nätverk där du hanterat automation och scripting samt nätverksdesign är eftersträvansvärt.

Vi ser följande erfarenheter som meriterande: 

  • Erfarenhet inom Linux och Windows Server
  • Erfarenhet av projektarbete som projektdeltagare eller projektledare
  • Kunskap och erfarenhet inom ett eller flera programmeringsspråk

Tjänsten förutsätter B-körkort då resor till kommunens verksamheter förekommer. Vidare är goda kunskaper i det svenska och engelska språket i både tal och skrift ett krav att hantera kontakten med kunder och leverantörer samt för vår systemdokumentation.

Som person är du självgående och planerar och prioriterar ditt egna arbete på ett effektivt sätt mot gällande tidsramar. Du arbetar konstruktivt med komplexa frågor och analyserar och bryter ner problem. I ditt bemötande är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående och anstränger dig för att leverera lösningar för att hjälpa andra. Vid ändrade omständigheter har du lätt för att anpassa dig och kan snabbt ändra ditt synsätt samt ser möjligheter i förändringar. Du har ett stort intresse för IT och håller dig uppdaterad inom området genom exempelvis omvärldsbevakningar. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 5930
 

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Liknande jobb

Liknande jobb