Informations- och IT- säkerhetsansvarig (CISO) - Trafikkontoret

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Lön
Competitive
Annonserat
den 24 november 2020
Stängs
den 22 december 2020
Ref:
569684
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Trafikkontoret ansvarar för att Stockholm ska ha trygga och attraktiva offentliga platser, effektiva transportlösningar och god framkomlighet. Vi planerar, bygger och underhåller gator och torg, så att stockholmarna både vill vistas och kan ta sig fram i den allt tätare staden. För att klara vårt uppdrag är vi 400 kompetenta medarbetare, som huvudsakligen sitter i Tekniska Nämndhusets lokaler på Kungsholmen. Tillsammans ser vi till att Stockholm fortsätter vara en vacker, ren, levande och trygg stad, både idag och i framtiden.

Är du en person som brinner för informations- och IT-säkerhet och vill arbeta med varierande arbetsuppgifter med många kontaktytor? Vi söker dig som motiveras av ett helhetsansvar och som trivs i en samordnande roll där du får skapa förutsättningar för ett Stockholm i framkant - med informations- och IT-säkerhet i fokus.

På IT-enheten är vi 13 medarbetare, alla med olika ansvarsområden men med ett och samma mål; att utveckla vår verksamhets effektivitet och tekniska nivå. Vi arbetar med ny teknik och ser en konkret användning av den, vi bidrar till att bygga ett hållbart samhälle och en väl fungerande stad. För att lyckas krävs att vi fokuserar på samarbete och en vilja att lyckas tillsammans. Vår verksamhet och det dagliga arbetet genomsyras av Respekt, Pålitlighet, Ödmjukhet och Nyfikenhet.

Om rollen

Som informations- och IT-säkerhetsansvarig på Trafikkontoret i Stockholms Stad samarbetar du med hela organisationen. Du leder arbetet med ledningssystem för informationssäkerhet (LIS), genomför informationsklassificering och riskanalyser, samt ansvarar för IT-säkerhet och IT-frågor med koppling till säkerhetsskyddslagstiftning. Du ansvarar för att kravställa säkerhetsrelaterade processer exempelvis incident- och behörighetsprocesser.

Du kommer även arbeta med att ta fram, förvalta, utveckla och kommunicera styrdokument, processer och verktyg för dataskydd och informationssäkerheten i organisationen med utgångspunkt ifrån standard ISO 27000-serien. Du förväntas också identifiera kompetensutvecklingsbehov, planera och genomföra utbildningar avseende dataskydd och informationssäkerhet.

Du ansvarar även för att alla regelverk för informationssäkerhet följs och driver projekt mot interna systemägare för att ändra/förbättra informationssäkerheten.

Vidare ingår du även i ett större nätverk för informations- och IT-säkerhetssamordnare inom Stockholms Stad.

Vem är du

För att lyckas i denna roll är du en strukturerad och kommunikativ person med förmågan att se helheten och ha helikopterperspektiv på dina projekt. Du har ett stort tekniskt intresse och kan tänka kritiskt för att få fram de bästa lösningarna. Då du kommer ansvara för riskhantering behöver du ha en god analytisk förmåga. Vidare är du en driven person som tar ägandeskap för dina arbetsuppgifter och ständigt strävar efter utveckling, i såväl organisationen som på personligt plan.

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning med inriktning IT, informationssäkerhet eller motsvarande, alternativt har förvärvat motsvarande kompetens genom arbete. Du har erfarenhet av arbete i en motsvarande roll och inom informations- och IT-säkerhetsområdet i minst 5 år. Vi ser att du har mycket goda kunskaper inom ISO 27000-serien och har erfarenhet av att implementera Ledningssystem för informationssäkerhet (LIS).

Vidare har du goda kunskap om lagar och regler gällande informationssäkerhet (offentlighets- & sekretesslagen, säkerhetsskyddslagen, GDPR).

Certifiering inom CISM, CISSP eller ITIL är meriterande

Du håller god nivå i svenska och engelska i tal och skrift

Vi erbjuder dig

Stora möjligheter att påverka rollen och verksamheten. En roll där du får arbeta långsiktigt och konstruktivt med trevliga och kompetenta kollegor omkring dig. Vi verkar på en arbetsplats där vi hjälper och stöttar varandra i det vardagliga arbetet. Vi har goda möjligheter till kompetensutveckling, flexibla arbetstider samt möjlighet till växling av semesterdagstillägg mot extra ledighet, friskvårdsersättning och friskvårdstimme.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Experis IT. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Daniel Stenberg, 0730-570580, daniel.stenberg@se.experis.com.

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående!

Välkommen att bli en viktig del hos oss på Trafikkontoret!

Sökord: informationssäkerhetsansvarig, CISO, IT-säkerhetsansvarig, IT-säkerhet, Informationssäkerhet

Liknande jobb

Liknande jobb