FRA

Supporttekniker till svensk underrättelsetjänst

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 24 november 2020
Stängs
den 13 december 2020
Ref:
2606849
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en servicemedveten och driven Supporttekniker till vår servicedesk. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling. Hos oss får du möjlighet att använda dina tekniska kunskaper för att FRA ska kunna utföra sitt uppdrag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

I den här rollen får du kombinera din tekniska kompetens och din problemlösningsförmåga. Du trivs att arbeta i ett högt tempo och att ständigt utmanas, eftersom utvecklingen går snabbt. Vi är ett lag och därför ligger stort fokus på att tillsammans med dina kollegor vidareutveckla arbetssätt och verktyg för att ge optimal support i alla lägen. I en miljö som skyddas av höga sekretesskrav.

Som medlem i supportteamet kommer du övervaka, koordinera, felsöka och supportera hela myndighetens tekniklösningar. Du kommer ha omfattande kontakter med användare, beställare och leverantörer. Det kan även förekomma resor i tjänsten. Tillsammans med övriga jobbar du på schema.

Du kan

Vi söker dig som har ett stort intresse för teknik och har en gymnasial examen inom IT. Du har minst 1 års arbetslivserfarenheter som on-site tekniker eller supporttekniker, inhämtad inom de senaste 2 åren. Du har även goda kunskaper inom följande områden:
  • Felsökning och support på datorer eller tunna klienter
  • Microsoft klientoperativ och Officepaket
  • Hårdvara (datorer, komponenter, skrivare och kringutrustning)
  • Installation

Vi ser det som meriterande om du har kunskaper inom något av följande områden:
  • Möterumsteknik
  • Linux
  • Microsoft System Center
  • Ärendehanteringssystem
  • ITIL

Du är

För det här jobbet är personliga egenskaper lika viktiga som tekniskt kunnande. Rollen förutsätter att du vill jobba med service till andra och att du är uthållig. Hos oss är samarbete och sammahållningen i gruppen viktig och vi söker därför dig som är bra på att samarbeta och skapa resultat tillsammans med andra. Rollen innebär även självständigt arbete och du behöver därför ha driv och förmåga att ta initiativ i arbetet. För att trivas hos oss behöver du vara flexibel och kunna anpassa dig till ändrade förutsättningar. Du blir engagerad av utmanande problemställningar där du får bidra med din expertis, samtidigt som du har förmåga att fokusera och prioritera. Detta i en verksamhet som ställer stora krav på sekretess.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 800 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka..

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Karin Bucht på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2020-12-13.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb