Systemutvecklare inom IT-säkerhet

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro, Örebro län, Sverige
Annonserat
den 26 november 2020
Stängs
den 18 januari 2021
Ref:
22575
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vi behöver utöka vårt ingenjörsteam i Örebro med fler begåvningar inom IT säkerhetsområdet. Brinner du för IT säkerhet och vill vara en del av Försvarsmaktens IT säkerhetsexpertis så har du just nu en unik möjlighet till ett utmanande jobb! Du kommer att arbeta vid Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband med placering i Örebro.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vår huvuduppgift är att utveckla och förvalta system som skyddar Försvarsmakten mot olika former av avancerade IT angrepp. Du kommer att arbeta med utveckling av skräddarsydd mjukvara i kombination med kommersiella lösningar som du är med och utvärderar. En stor del av arbetet är att analysera och skriva kod men du kommer även att konfigurera grundläggande infrastrukturkomponenter såsom Linux/Unix operativsystem och brandväggar.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en stimulerande miljö tillsammans med erfarna kollegor med IT säkerhet i fokus. Vår strävan är att teknikmässigt ligga i framkant och därför är kompetensutveckling och omvärldsbevakning en viktig del av arbetet.

Kvalifikationer
Akademisk utbildning inom IT eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet inom några av nedanstående områden:
  • Praktiskt IT-säkerhetsarbete
  • Linux eller Unix systemarkitektur
  • Programmering inom programspråk som C och C++ samt skriptspråk såsom Python och Bash
  • Datakommunikation och routing/switching
  • Kryptering och säker kommunikation
  • Brandväggar
  • Rollen kräver att du har B-körkort .

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett brinnande intresse av IT-säkerhet och som ständigt vill fortsätta att utvecklas inom området. Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Du har en god analytisk förmåga där du kan se samband och behov i verksamheten. Som person är du trygg i dig själv, har ett gott omdöme och anpassar dig för att samverka samtidigt som du har en integritet att med din kompetens säga ifrån där det behövs. Du har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska.

Övrigt
Tjänsten är en civil befattning med arbetsort i Örebro. Tjänsten är en tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta med om befattningen är du välkommen att kontakta Henrik Seger, 019-393001.

Fackliga kontaktpersoner

SACO Mika Laitanen

OFR/ O Håkan Larsson

OFR/S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast den 17 januari 2021.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb