Installationstekniker

Rekryterare
Experis
Plats
Linköping
Lön
Competitive
Annonserat
den 26 november 2020
Stängs
den 22 december 2020
Ref:
569724
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Experis IT söker nu efter en installationstekniker till ett varierande och långsiktigt uppdrag hos vår kund i Linköping. Tillträde är under början av 2021.

I din roll kommer du att planera installation, demontering och byggnation av hårdvara, inklusive fysiska anslutningar och ström, samt utföra nodkonfigurationer. Vidare arbetar du med övervakning och underhåll av befintlig hårdvara och du arbetar med requests och spårning av dessa.

I ditt arbete som installationstekniker ställs det krav på att du kan identifiera, analysera och lösa komplicerade problem genom olika anpassningar och enligt rådande tillvägagångssätt, tekniker och metoder. Du kommer att arbeta med tekniska installationer, konfigurationer, kablage och troubleshooting. I ditt dagliga arbete så kommer du att nyttja ärendehanteringssystem, arbeta med dokumentation, samt läsa ritningar.

Din Profil

Vi söker dig som har ett genuint IT och teknikintresse. För att passa för rollen har du gått en IT-teknisk utbildning på lägst gymnasienivå, samt att du har ca minst 3 års erfarenhet som installationstekniker alternativt från en liknande tjänst. Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av IT och telekomnoder, samt installationer av sådana. Du har god kunskap och tidigare erfarenhet av DELL, HP, Juniper och Extreme installations.

Du har förmågan att arbeta självständigt, likväl som i grupp. Du är initiativtagande och gillar att driva ditt arbete framåt tillsammans med dina kollegor. Ytterligare förutsättningar för att vara lyckosam i denna roll är att du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift både på svenska och engelska, att du har en välutvecklad samarbetsförmåga. Du har erfarenhet av ärendehanteringssystem och att lösa olika tickets. Du har arbetat i MS Office och har kunskap om infrastruktur inom IT-området.

Som person är du nyfiken och flexibel. Då ärendena kan variera i svårighetsgrad och karaktär är det viktigt att du gillar att ha omväxlande arbetsuppgifter. Då du kommer att arbeta med att hjälpa företagets användare med tekniska lösningar och utmaningar så är det viktigt att du gillar att arbeta med människor samt att du är social och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Vidare är du ansvarstagande som person och har ett genuint intresse för problemlösning, service och teknik.

Om Experis IT

Experis IT erbjuder kompetensförsörjning av chefer och specialister inom IT via konsultverksamhet, rekrytering och projektlösningar. Genom att kombinera vår branscherfarenhet med vår kunskap om människans potential får vi såväl individer som verksamheter att växa och utvecklas.

Liknande jobb

Liknande jobb