IT-arkitekt inom it-infrastruktur till Regeringskansliets it-enhet

Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 26 november 2020
Stängs
den 2 januari 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Din arbetsdag.
Sveriges morgondag.

Regeringskansliets it-enhet har ett av de viktigaste uppdragen i landet, att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Vi är ca 120 medarbetare som svarar för it-stödet till Regeringskansliet och de 100 utlandsmyndigheterna, bland annat alla svenska ambassader och EU-representationen i Bryssel vilket omfattar ca 6 400 användare över hela världen.

Ett förbättrat it-stöd gör stor skillnad. Regeringskansliet står nu inför en omfattande digitaliseringsresa där vår uppgift är att förenkla departementens dagliga arbete genom att utveckla nya, bättre och säkrare verktyg som stödjer verksamhetens kärnprocesser. Det betyder att vi kommer att bygga om delar av våra plattformar med ny arkitektur, vilket medför att vi behöver stärka upp vår utvecklings- och driftförmåga med nya drivna medarbetare som kan vara med och förbättra vår it-miljö men även vårt arbetssätt. Vi behöver engagerade och flexibla medarbetare som kan ta ett stort eget ansvar. I gengäld erbjuder vi dig utmanande arbetsuppgifter som främjar professionell utveckling.

Som anställd hos oss erbjuds du bland annat:

 • Att bidra till Sveriges utveckling, oavsett vilken roll du har eller var i organisationen du arbetar
 • En global verksamhet med högt samhällsvärde som påverkas av och agerar på omvärldshändelser
 • Ett arbete som verkligen gör skillnad
 • Arbeta i en komplex it-miljö med högt ställda säkerhets- och kontinuitetskrav
 • Att få inblick i och förståelse för politikers vardag och ständigt arbeta för att kunna förenkla deras arbete och ge dem bättre förutsättningar så att Sverige kan förverkliga sin politik
 • Vara med på en omfattande och spännande digitaliseringsresa som just nu sker inom hela Regeringskansliet
 • En arbetsmiljö som är i ständig förändring där du får vara med och påverka och utveckla framtida arbetssätt
 • Fantastiska möjligheter att utvecklas. Din kompetensutveckling är något som kommer att uppmuntras och prioriteras
 • Varierande arbetsuppgifter där du har möjlighet att styra över din egen arbetsdag

Eftersom det är mycket som pågår hos oss just nu så är det viktigt att du som vill vara med på denna resa gillar att driva och vara med i förändring. Om du dessutom är intresserad av samhällsfrågor så kommer din vardag bli ännu roligare.

Arbetsuppgifter

Som IT-arkitekt kommer ha en viktig roll hos oss där ditt huvudansvar kommer ligga inom infrastruktur och du kommer analysera och driva utveckling inom området. Du ansvarar för att bidra till en effektiv infrastrukturarkitektur, stödja och vägleda linjeorganisationen samt olika uppdrag och projekt genom att säkerställa att de tekniska lösningarna ligger i linje med målbilden för arkitekturen. Du kommer även att arbeta fram och föreslå teknisk design och arkitektur i olika aktiviteter.

Tillsammans med övriga arkitekter på enheten kommer du att delta i det strategiska arbetet för hela vår arkitektur och framtagande av principer och riktlinjer. Det kommer vara ditt ansvar att översätta verksamhetens behov till tekniska krav på infrastrukturen. Med utgångspunkt i verksamhetsbehov ansvarar du för framtagning av mål och säkerställa att olika krav uppfylls såsom kontinuitet, tillgänglighet, prestanda, kapacitet och säkerhet. Du kommunicerar och förmedlar en översikt av infrastrukturområdet till relevanta grupperingar och utvecklingsprojekt inom organisationen.

För att trivas och lyckas i rollen behöver du ha god samarbetsförmåga och ha lätt för att kommunicera med kollegor i olika roller, från andra team och inom olika delar av verksamheten. Du är både analytisk och strukturerad och har en förmåga att hela tiden vilja utvecklas. Vidare är du flexibel och har lätt för att skapa förtroende hos andra.

Vi söker dig som

 • Har relevant eftergymnasial utbildning.
 • Har erfarenhet som it-arkitekt från en större organisation.
 • Har erfarenhet av it-infrastruktur som bygger på produkter från bland annat Microsoft, Citrix, Cisco och VMware.
 • Har erfarenhet och förmåga att leda team med hög teknisk kompetens.
 • Kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
 • Har kunskap om att ta fram målbilder för IT-infrastruktur och därefter presentera och förankra dessa.
 • Kan arbeta strukturerat och bevaka vart både myndigheten och omvärlden är på väg och vilka krav och möjligheter detta ger.

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av arbete med en hög utvecklingstakt, gärna med Agila metoder och DevOps.
 • Aktuell certifiering inom arkitektur, ITIL-certifiering och kännedom om etablerade ramverk exempelvis ITIL, Cobit, EA, Togaf med flera.
 • Utbildning i ledarskap och projektledning.
 • Bred erfarenhet inom IT-infrastruktur, produkter och tekniska lösningar i en geografiskt spridd miljö.
 • Kännedom om olika slags it-säkerhetslösningar och erfarenhet av Microsoft System center och automatiseringsflöden.
 • Erfarenhet av konfigurationshantering (CMDB) och från IaaS, gärna hybridlösningar.

Övrig information
Skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2 januari 2021. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.
 
Om rekryteringsprocessen

Vill du veta mer om jobbet kontakta chef André Palmblad, på 08-405 42 24. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Emelie Hasselblad 08-405 16 16. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00, Saco (Jesper Svarén), Seko (Erik Wilhelmsson) samt ST (Inger Yalcin).

Läs mer om hur det är att arbeta hos oss här: https://www.regeringen.se/jobba-hos-oss/

Liknande jobb

Liknande jobb