IT-tekniker - Användarstöd och Nät

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Umeå, Västerbottens län, Sverige
Annonserat
den 27 november 2020
Stängs
den 28 december 2020
Ref:
22761
Anställningsform
Visstid
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker en IT-tekniker med inriktning mot användarstöd PC och server, terminalbaserade system (UNIX/FreeBSD) samt IP-nät, till Umeå.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter består till stor del av att självständigt genomföra drift- och underhållsåtgärder på delar av Försvarsmaktens IT-system och IT-infrastruktur. Drift- och underhåll innebär främst installation, konfigurering samt daglig drift av IT-system, IT-utrustningar och IT-säkerhetsprodukter i såväl öppen som hemlig IT-miljö samt uppgraderingar. Området omfattar främst Windows-baserade system med tillhörande IT-infrastruktur (servrar, klienter, switchar, routrar, brandväggar mm). Arbetet kräver noggrann fortlöpande dokumentation i stödsystem.

Arbetet innebär även att självständigt genomföra felsökning, tillsyn (kvalitetskontroller), modifiering och annat underhållsarbete på Försvarsmaktens tekniska utrustningar. I arbetet krävs det ibland att arbetet sker med hjälp av skylift (sax- och bomlyft). Vidare ingår att hantera och svara på frågor, ge tekniskt stöd till organisationen och beslutsfattare, samt samarbeta med olika förband och leverantörer i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt ( t ex vid nyinstallationer).

Arbetsuppgifterna är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler i Umeå och till viss del i anläggningar på andra platser i Norrland, men även övriga delar av landet kan förekomma. Placering kommer att vara vid Genomförandeenhet Norr och arbetsorten är Umeå. Vid FMTIS i Umeå arbetar idag 13 personer.

Om verksamheten

FMTIS har fem enheter som utför drift- och underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem (telenät-, radio-, sensor-, bevaknings- och fältsystem samt IT-system). Genomförandeenhet Norr är en av dem. Enheten har en geografisk spridning som i stort sett omfattar Norrland och är bemannad med både militär och civil personal.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Möjlighet att fokusera på kvalitet före kvantitet
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning
 • Fri arbetstelefon
 • Utbildning och i relevanta fall certifiering i din befattning
 • Möjlighet till individuell karriärutveckling inom en rad områden

Kvalifikationer
 • Gymnasieutbildning med inriktning mot IT/data eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • Goda datorkunskaper, både hårdvara och mjukvara för server och klient i Windows-miljö
 • Goda kunskaper avseende TCP/IP-nätverk, både aktiva och passiva delar
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
 • Körkort lägst B
 • Tjänsten kräver god fysisk förmåga med ett sunt förhållningssätt till din hälsa

Meriterande
 • Aktuell och relevant yrkeserfarenhet av IT-system, IT-utrustningar och IT-kommunikation
 • Erfarenhet av att arbeta ITIL-processorienterat
 • Erfarenhet av IT-säkerhetsarbete, t ex informationssäkerhet och/eller signalskydd
 • Erfarenhet av arbete i IT-projekt
 • IT-certifieringar från t ex Microsoft eller Cisco
 • Kunskaper om kabeldragning och kanalisation samt dokumentation av teletekniska anläggningar och/eller AutoCAD
 • Goda kunskaper i nätverksteknik och Windows-baserade system
 • Kunskaper om UPS
 • Genomförd militär grundutbildning
 • Kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar
 • BE- och/eller C-körkort

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad. Du har en praktisk och utåtriktad läggning och kan självständigt lösa tekniska problem samt ser möjligheterna i en situation. Du är en god lagkamrat som besitter god samarbetsförmåga samtidigt som du är ansvarskännande, och gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är kvalitets- och säkerhetsmedveten, utvecklings-orienterad och har sinne för ordning och god planering.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

I Försvarsmakten benämns tjänsten IT-driftingenjör.

Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom Försvarsmaktens försorg. Regelbundna fystester genomförs enligt Försvarsmaktens fysiska krav för olika befattningar.

Befattningen är en tidsbegränsad anställning, till 2021-12-31 på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsort: Umeå. Resor inom tjänsten förekommer. Jourtjänstgöring kan förekomma.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Avdelningschef, Jonas Jonsson, 076-104 89 50. För upplysningar angående anställnings-villkor kontakta HR-generalist Jovanna Pettersson Gambino, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare:
SACO Mika Laitanen
OFR/S Martin Sparr
SEKO-F Hans Monthan
OFR/O Håkan Larsson
Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-12-27.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.