Verksamhetsutvecklare inom IT

Rekryterare
Stockholms stad
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 27 november 2020
Stängs
den 2 december 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholm är landets ledande tillväxtregion. Det kräver en arbetsmarknad där arbetsgivare kan rekrytera den kompetens de behöver och där stockholmarna har möjlighet att byta bransch, komma tillbaka i arbete eller studera vidare. Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för stadens samlade
arbetsmarknadsinsatser och vuxenutbildning - kommunal vuxenutbildning inklusive utbildning i svenska för invandrare, särskild utbildning för vuxna och yrkeshögskola.

 

Arbetsmarknadsförvaltningen söker verksamhetsutvecklare till it- och kommunikationsstaben för ett tvåårigt projekt med möjlighet till tillsvidareanställning.

 

Vill du driva utveckling och vara med att påverka morgondagens Stockholm? Du arbetar i en utvecklingsfokuserad organisation med stor möjlighet att bidra till hur vi arbetar med digitalisering. Har du drivet och viljan så ger vi dig verktygen för att lyckas!

Blir du nyfiken? Läs mer om vad rollen innebär och vad vi kan erbjuda just dig.
 

 

I rollen som verksamhetsutvecklare
Du kommer att ha en central roll i förvaltningens arbete med att utveckla digital informationshantering och digitala arbetssätt. Du förväntas vara pådrivande i digitaliseringsarbetet inom både förvaltningen och inom stadens nätverk. Ditt uppdrag är att genomföra verksamhetsanalyser där du identifierar stockholmares och verksamheters behov, kartlägger verksamhetsprocesser, tar fram förbättringsförslag samt gör effekt- och nyttoanalyser. Du är fortsatt involverad under utveckling och införande, och fungerar som en brygga mellan IT och verksamhet, exempelvis under kravarbete, test och senare i samband med införandet av nya tjänster.

Du kommer att:

 • samordna förvaltningens digitaliseringsarbete
 • leda och dokumentera förstudier och analyser, huvudsakligen kopplat till utveckling av processer och digitala tjänster
 • kartlägga invånar- och verksamhetsbehov
 • leda workshops med representanter från berörda verksamhetsområden, invånare och ibland externa samverkanspartners så som andra myndigheter eller bolag
 • genomföra nyttoanalyser
 • planera för och bidra till införanden av nya digitala tjänster
 • omvärldsbevaka och följa utveckling, metoder och verktyg för verksamhetsutveckling
 • delta i arbetet med projekt, styrning, planering och uppföljning
 • delta i utvecklingen av det systematiska kvalitetsarbetet.

 

Vi söker dig som har:

 • högskoleutbildning med inriktning systemvetenskap eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig och relevant för tjänsten
 • erfarenhet av verksamhetsutveckling med koppling till digitalisering
 • erfarenhet av att arbeta med strategiska digitaliseringsfrågor inom en större organisation
 • god ekonomisk medvetenhet och förståelse för tekniska utmaningar inom både systemutveckling och drift.


Vi ser det som meriterande om du har utbildning inom PM3 och ITIL, samt erfarenhet av arbete inom politiskt styrd verksamhet eller arbetsmarknadsverksamhet.För oss är dina personliga förmågor och färdigheter mycket viktiga och därför kommer vi lägga stor vikt vid dessa.


Som person är du strategisk, tänker övergripande och kan se långsiktiga konsekvenser av dina beslut. Du är också en analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du tar ansvar och är initiativrik, du driver processer vidare och är van att arbeta självständigt mot givna mål samt är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Vi ser också att du är en kommunikativ person med ett serviceinriktat förhållningssätt som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Då arbetet innefattar många kontaktytor såväl interna som externa, bör du ha en mycket god samarbetsförmåga och ett professionellt förhållningssätt. För att trivas i rollen bör du ha ett genuint intresse för verksamhetsutveckling genom digitalisering och drivas av att förstå våra verksamhetsområden.Vi erbjuder dig:

 • stora möjligheter till att bidra till samhällsnytta och vara med att skapa morgondagens Stockholm
 • en kreativ och utvecklingsfokuserad arbetsplats där du har stort stöd i att driva utveckling
 • en arbetsmiljö där kompetens och samarbete är en viktig grund för arbetsglädje och goda resultat
 • tydligt ledarskap med tydliga mål och ansvarsområden där du får ta stort eget ansvar
 • goda kompetensutvecklingsmöjligheter, möjligheter till personlig utveckling genom lärande i det dagliga arbetet
 • flexibel arbetstid och arbetsplats, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag
 • stort nätverk inom Stockholms stad med många samarbetsytor.


Känner du igen dig i ovanstående beskrivning och är intresserad av en utmaning? Vi är nyfikna på vem du är och vad du kan bidra med. Vi kommer selektera löpande så varmt välkommen med din ansökan!
 

Övrigt

Rekrytering/anställning sker förutsatt att erforderliga beslut fattas.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Liknande jobb

Liknande jobb