Strateg för Stockholms stads centrala HR-system

Rekryterare
Stockholms stad
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 27 november 2020
Stängs
den 6 december 2020
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsledningskontoret är kommunstyrelsens förvaltning. Vi ansvarar för styrning, uppföljning och utveckling av stadens verksamheter utifrån den vision och budget som kommunfullmäktige har beslutat om. Vi är cirka 300 anställda som i huvudsak arbetar med strategiska frågor som har stor betydelse för stadens verksamheter.

 

Personalstrategiska avdelningen
Personalstrategiska avdelningen svarar för stadens strategiska kompetensförsörjning, arbetsgivar- och pensionsfrågor, förvaltning och utveckling av stadens HR-system samt intern service till stadsledningskontoret. Avdelningen har idag drygt 30 medarbetare.

Enheten för HR-system är beställare och kravställare vad gäller centrala HR-system och är även beställare gentemot mot en av stadens fackförvaltningar vad gäller servicen lön och pension. Vi består i dagsläget av fyra personer och blir ett team om fem med dig. Vår avdelning präglas av ett positivt, öppet och nyfiket klimat där vi har stort förtroende för varandras kompetenser. Du arbetar med engagerade och kunniga kollegor som har stort driv och fokus på verksamhetens uppdrag.


Rollen som strateg
I rollen som strateg arbetar du i en beställarfunktion gentemot våra leverantörer och ansvarar för förvaltning och utveckling av stadens gemensamma HR-system. Du arbetar utifrån PM3 som styrningsmodell.

I uppdraget ingår att

 • planera, genomföra och följa upp aktiviteter för våra HR-system både vad avser förvaltning och utveckling
 • utreda, planera samt leda projekt
 • delta i leveransmöten med system-, förvaltnings- och driftleverantörer
 • delta i avtalsförvaltning och budgetuppföljning
 • samverka med övriga enheter inom avdelningen, förvaltningen och HR-funktioner inom staden.


Du förväntas driva ditt arbete självständigt men har också ett nära samarbete med kontorets avdelning för IT och digitalisering, andra avdelningar inom staden, leverantörer samt stadens löneservice. Du rapporterar till chefen för enheten för HR- system.


Våra förväntningar på dig

Vi söker dig som har:

 • relevant akademisk utbildning inom HR-/ IT-området
 • flerårig aktuell erfarenhet av att hantera incidenter, problem och förändringar inom systemförvaltning i beställar- eller leverantörsfunktion
 • goda kunskaper inom IT och IT stöd utifrån ett verksamhetsperspektiv
 • god förmåga att läsa och tolka komplicerade texter på svenska och som självständigt kan formulera dig i skrift anpassat till målgruppen
 • goda kunskaper i engelska.
   

Det är meriterande om du har:

 • arbetat med förvaltningsmodeller såsom PM3 och ITIL och projektstyrningsmodell, exempelvis Lilla Ratten
 • kunskap om kollektivavtal, framför allt Allmänna Bestämmelser
 • erfarenhet av upphandling inom offentlig sektor
 • erfarenhet av utrullningsprojekt, uppgraderingsprojekt, releasehantering etc.
 • erfarenhet av agila arbetssätt och metoder
 • kunskap och kännedom om Stockholms stads organisation.
För oss är dina personliga förmågor och färdigheter mycket viktiga och därför kommer vi lägga stor vikt vid dessa.

Som person är du strukturerad, noggrann, arbetar självständigt, tar egna initiativ och ser till att nå dina/våra uppsatta mål. Du ser helheten och har en god analytisk förmåga. Du har mycket god samarbetsförmåga och tillsammans med dina kollegor arbetar du engagerat för att bidra till utvecklingen av våra HR-system. Du har en mycket god förmåga att lära och tycker om att utvecklas, tar till dig ny kunskap och omsätter den i det dagliga arbetet.

Vidare är du lojal och handlar i enlighet med fattade beslut, planer, mål och riktlinjer. Du besitter en förmåga att vara lyhörd för organisationens behov och balansera den mot andra aktörers krav. Du är lösningsfokuserad, kommunikativ och bekväm med att informera och tala inför grupper.


Vi erbjuder dig

 • stora möjligheter till att bidra till samhällsnytta och vara med och skapa morgondagens Stockholm
 • en kreativ arbetsplats där kompetens och samarbete är en viktig grund för arbetsglädje och goda resultat
 • tydliga mål och ansvarsområden där ett stort eget ansvar råder
 • goda kompetensutvecklingsmöjligheter, möjligheter till personlig utveckling genom utbildning och lärande i det dagliga arbetet
 • stort nätverk inom Stockholms stad med många samarbetsytor
 • flexibel arbetstid, friskvårdstid, friskvårdsbidrag och träningslokaler i nära anslutning till arbetsplatsen
 • en arbetsplats belägen i ljusa lokaler centralt på Kungsholmen.Om enheten för HR- system
Vi samarbetar med övriga enheter inom avdelningen vid digitalisering av HR-processer och likaså med kontorets avdelning för IT och digital utveckling. Vi stämmer av vårt arbete med representanter från stadens förvaltningar. Vi har även nära samarbete med stadens löneservice där vi följer upp arbetet i egenskap av beställare och processägare men också för att se hur vi tillsammans med serviceförvaltningen kan effektivisera och kvalitetssäkra processerna. Stadens HR-system består dels av standardprodukter med viss anpassning, dels av egenutvecklade system för både stordator och webb. Till exempel så hanterar lönesystemet 55 000 – 65 000 lönespecifikationer per månad.

Vi är nyfikna på vem du är och vad du kan bidra med. Känner du igen dig i ovanstående beskrivning och är intresserad av en ny utmaning? Varmt välkommen med din ansökan!


Övrigt
I processen kan urvalstester komma att tillämpas.

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Liknande jobb

Liknande jobb