Atea söker en driven Key account manager

Rekryterare
Atea
Plats
Malmö
Annonserat
den 27 november 2020
Stängs
den 31 januari 2021
Ref:
147711
Kategori
Försäljning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Gillar du att göra affäreroch att skapakundnytta? Är du intresserad av it och digitalisering?Vågarduutmana kunder att tänka annorlunda?Då är det här en roll för dig!Just nu söker vi på Atea iregion syddig som vill jobba som kundansvarig säljaremed fokus på våra befintligaoch nyakunder inom privat sektor. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Dinroll ilaget
Vårt lagi landslagetbestår avniopersoner och vi utgår från vårt kontor i Malmö. Vi hjälper varandra att lyckas, vi ger varandra arbetsglädje och vi jobbar mot gemensamma mål. Du ansvarar för säljprocessen, dvs. att initiera kontakten och genom kontinuerliga kundbesök skapa nya kundrelationer och affärer samt utveckla dessa i enlighet med Ateas erbjudande.Dina kunder är både nationella och internationella koncerner och dina kundkontakter sker fysiskt i Skåne eller digitalt via Teams.I rollen som kundansvarig säljare kommer du arbeta proaktivt medförsäljning av Ateas produkt och tjänsteutbud, så somkonsult- och driftstjänster,digitaliseringochverksamhetsutveckling till medelstora och stora företag. Du kommer attsäkerställa och utveckla din försäljningsbudget fördelad över Ateas tre affärsområden, Information Management, DigitalWorkplaceoch HybridPlatform.Du kommer att kontinuerligt jobba med att utmana, utveckla och förädla kundensit-miljöför att skapa mervärde och kundnytta. En viktig del i rollen är också att definiera strategin på respektive kund för att sedan leda, orkestrera och inspirera dina3-5kundteam som består av lösningsspecialister,seniorkonsulter med olika specialist områden, Enterprise/IT-arkitekter ochkonsultchefer.Tjänsten innebär inte personalansvar men erfarenhet från att leda andra är meriterande och underlättar arbetet.Hos oss erbjuds du en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder. 

"Jag är väldigt stolt över att arbeta på Atea och rollen är väldigt utvecklande och Atea är verkligen TP2B. Jag drivs av att utveckla kunder och användare till en bättre vardag och ett bättre samhälle, att vara med och påverka så att offentliga upphandlingar utvärderas på annat än endast pris, att utveckla kundteamet samt att lära mig branschen och arbeta i den in i framtiden." - Cecilia Lundeberg, KAM, Atea

Vad söker vi hos dig?
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som kundansvarig säljare ser vi att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare dina säljprocesser. Du drivs av att arbeta efterhöga mål fördigsjälv och arbetar hårt för att uppnå dem. Är motiverad och jobbfokuserad och söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Du har en förmåga att tänkastrategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar sina handlingar till detta.En annan egenskap som vi ser som viktig för rollen är att kunna vara ihärdig, att du förblir motiverad och effektiv trots bakslag och besvikelser. Arbetar tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda.Förmåganatt ta reda på vilka värden som driver respektive kund, vilkautmaningar det ger och utifrån det och våra kompetenser identifiera och förankra affärer. Du ska ha en godkommunikationsförmågaoch dukänner dig komfortabel att prata på C-Levelhos kunden, framför allt, men inte bara, CIO/CDO/CFO.Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet.

För att lyckas i tjänsten somkundansvarig säljarebör du ha följande kunskaper:
  • Akademisk utbildning, högskole- eller universitetsexamen, ellermotsvarande.
  • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av strategisk försäljning av tjänster och lösningar.
  • Dokumenterad erfarenhet att jobba med större och internationella kunder
  • Ett upparbetat nätverk inom olika branscher och företag
  • God vana inom Microsoft 365 med tillhörande applikationer.
  • Behärskar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift.

Meriterande:
  • Kurser med inriktning Systemvetenskap, Informatik eller Informationssystem.
  • Tidigare erfarenhet av att leda andra.
  • Erfarenhet av CRM system i sitt arbete,t.ex.Dynamics.
  • Erfarenhet från IT branschen så som, it-som-tjänst/cloudoch konsulttjänster inom Information Management, strategi och arkitektur inom IT, digitalisering, förändringsledning eller verksamhetsutveckling

Vårt erbjudande till dig 
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör avinformationsteknologioch tillhörande tjänster.Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss
Välkommen med din ansökan! Har du frågor omtjänsten är du välkommen att kontakta MarcusTitland, Försäljningschef, via Marcus.Titland@atea.se
Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea vill samlait-branschensstörsta hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Liknande jobb

Liknande jobb