Systemutvecklare med inriktning loggning och monitoreringsutveckling

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 1 december 2020
Stängs
den 15 december 2020
Kategori
Systemutvecklare
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du använda din problemlösningsförmåga och skriva kod som har betydelse för många? Hos oss levererar du och ditt team lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan.

Om jobbet
Du arbetar med systemutveckling i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för både utveckling och förvaltning. Du är utvecklare, men bidrar också inom andra områden som kravställning och testning. I nära samverkan med verksamheten levererar teamet färdiga lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet och ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet ställer om till att arbeta agilt med stöd av ramverket Safe och du är med och påverkar den förändringsresan. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Den tekniska miljön omfattar bland annat plattformar som OpenShift Container Platform samt tekniker och verktyg som möjliggör automatiserad leverans och driftsättning.

Som loggning- och monitoreringsutvecklare kommer du bland annat att skriva anpassade script för att fånga rätt information ur loggfiler, vi arbetar med olika verktyg för aggregering av loggar som Splunk, Grafana och Kibana, du kommer att utföra agentinstrumentering på applikationer för att möjliggöra 24/7 övervakning och varning som hjälper AppSupport och Dev-team med handlingsbara åtgärder. Du arbetar nära med applikationsutvecklingsteam under lanseringen av release för att analysera agentprestandapåverkan och felsöka problem, du guidar App- och QA-team för att härleda prestandatestfall och vara behjälplig med analys av orsaker under prestandatester kopplat till mallar och prototyper och ger tekniska rekommendationer för övervakning av förbättringar (genom att skapa tekniska PoCs för att visa prestandaförbättringar.

Du tillhör tjänsteutvecklingssektion 1 på applikationsenhet 5 på it-avdelningen, med placering i Solna. På vår sektion är vi ungefär 15 stycken kollegor.

 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • vara utvecklingsinriktad, ha god analytisk-och problemlösningsförmåga.
  • ha god samarbetsförmåga.
  • ha god kommunikationsförmåga på svenska och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.
  • vara flexibel och öppen för förändring.
  • kunna jobba självständigt och tillsammans med teamet planera och driva arbete framåt för att nå resultat på ett prestigelöst sätt.
  • känna ansvar för att leverera bästa möjliga resultat, även i situationer då kravbilden är otydlig eller outtalad

Du ska även ha:

  • en högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för rollen om minst 180 högskolepoäng (120 poäng)
  • kunskap och erfarenhet av Java / J2EE / Spring-teknologier samt Python Scripting
  • minst två års dokumenterade utvecklingserfarenhet
  • Grundläggande utbildning i Scrum alt safe för rollen

Det är önskvärt att du har arbetserfarenhet av något av följande: Splunk dashboards eller addons, Kibana dashboards eller Grafana förståelse för webbteknik och distribuerad applikationsarkitektur samt förståelse för programvaruutvecklingsmetoder för hela livscykeln. Önskvärt är även erfarenhet av att felsöka komplexa applikationslogiska flöden.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Liknande jobb

Liknande jobb