Mälarenergi söker IT-arkitekt

Rekryterare
Mälarenergi AB
Plats
Västerås (Stad), Västmanland
Annonserat
den 2 december 2020
Stängs
den 14 januari 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

På Mälarenergi brukar vi säga att det börjar hos dig. Medarbetare som mår bra kan också prestera därefter. Vi tycker det ska vara lika bra för hälsan som karriären att jobba hos oss. Därför erbjuder vi en säker och sund arbetsplats med trygga arbetsvillkor där alla medarbetare får möjlighet att utvecklas.

Nu söker vi en IT-arkitekt som vill vara med och bygga upp vår it-arkitekturförmåga och bidra till vår fortsatta förändringsresa i nära samarbete med verksamheten. Du kommer tillhöra den nybildade avdelningen för it-utveckling och digitalisering där det idag arbetar 6 personer i rollerna som verksamhetsutvecklare och it-arkitekt.

Om arbetsplatsen

Det är vi på Mälarenergi som förser dig med allt det där som gör livet bekvämt; el, värme, vatten och fiber. Dygnet runt, året runt. Tillsammans gör vi skillnad - för miljön och samhället. För att vi bryr oss om framtiden!

Vårt fokus är att leverera hållbar infraservice och att bidra till vårt samhälle, och vi gör det på ett så hållbart sätt som möjligt genom att ta utgångspunkt hos kunden i allt vi gör.

Mälarenergi ska ha ett förhållningssätt som medger digitalt först och arbeta med information som en tillgång utifrån den legala kontext vi har att förhålla oss till. Processer och arbetssätt ska i den mån där det är möjligt hanteras i digitala flöden. En uppgift hanteras en gång, källor ska samordnas där det är möjligt. För att lyckas behöver flera roller samverka i tvärfunktionella samarbeten för att hitta den optimala vägen framåt.

För att klara detta behöver vi förbereda oss för framtiden genom att effektivisera oss inom organisationen med tydliga arbetssätt, ett bra samarbete för att skapa nya datadrivna tjänster för att balansera det nya digitala ekosystemet. I denna transformation är det viktigt att våra samarbeten karakteriseras av våra värderingar; Vi vill framåt, Vi är modiga, och Vi bryr oss!

Dina arbetsuppgifter

Rollen erbjuder dig att vara med och bygga upp Mälarenergis it-arkitekturförmåga som t ex arbetssätt, funktioner och lösningar.

Rollen kräver hög grad av samarbete och ledarskap eftersom du samarbetar nära verksamheten i syfte att föreslå lösningar som linjerar med övergripande affärsstrategi, målarkitektur och legala krav.

Ansvarar för att ständigt vidareutveckla vår målarkitektur i form av principer, mönster och modeller.

Genomförande av arkitekturgranskningar och ge rekommendationer. Är ansvarig för helhetslösningens arkitekturella vyer, där exempelvis integration är ett av de viktigaste perspektiven.

Ansvara och säkerställa att lösningens kvalitetsegenskaper (såsom prestanda, skalbarhet, robusthet, förvaltningsbarhet och flexibilitet) adresseras och vägs mot funktionella krav.

Fokuserar på helheten – inte bara att lösningen gör saker rätt, utan även rätt saker.

Göra avvägningar mellan kort- och långsiktiga lösningar.

Bedriva omvärldsbevakning.

 

Din profil

Som person är du engagerad och gillar att samarbeta med andra. Du anstränger dig för att leverera hållbara lösningar som tillgodoser målgruppens behov. Du har förmågan att självständigt strukturera vardagliga jobb. Du är handlingskraftig och vågar ta initiativ.

Vi ser att du har en akademisk utbildning inom IT-området eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt samt en gedigen arbetslivserfarenhet som systemutvecklare.

Vidare ser vi att du bör ha arbetat som lösningsarkitekt i en stor och komplex organisation och varit med vid implementationer av system och processer och har förmågan att omsätta verksamhetsbehov till hållbara tekniska lösningar.

Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Som person är du analytisk, tycker om och har förmågan att sätta dig in i många olika problem samtidigt. Du känner dig trygg i att ta välgrundade och motiverade beslut och tar stort eget ansvar med en hög initiativförmåga. Du är lyhörd och kommunikativ och kan prata med olika personer på deras språk, oavsett målgrupp.

 

Övrigt

Vi jobbar med löpande urval, så känner du att den här tjänsten är rätt för dig så sök idag!

Mälarenergi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. 

Vid en anställning inom Mälarenergi som är placerad i säkerhetsklass 2, är det krav på svenskt medborgarskap. Personer som har dubbelt medborgarskap räknas som svenska medborgare om det ena medborgarskapet är svenskt.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten.

Besök gärna Competence, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

 

På Mälarenergi finns många yrkesgrupper och flera fackförbund representerade. Har du frågor kan du kontakta våra fackliga representanter här.

Läs mer: Jobba hos Mälarenergi AB

 

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.