IT Operations Manager

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Lön
Competitive
Annonserat
den 3 december 2020
Stängs
den 9 december 2020
Ref:
581189
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du ta ansvar och säkerställa att vi har en väl fungerande och säker IT-drift och infrastruktur för våra nordiska kontor och butiker? Är du driven och ansvarstagande med god verksamhetskunskap från retail och tycker om att arbeta som rådgivare till verksamheten, då kan det här vara något för dig!

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi brinner för varje människas hälsa. Vi spelar en viktig roll i människors strävan att må bra och hitta balansen. Det gör vi med ca 350 butiker i Sverige, Norge och Finland, ett brett utbud av hälsoprodukter, samt personlig hälsorådgivning i alla våra butiker. Life innefattar Lifekoncernen inklusive Lifes medlems- och franchisebutiker. Som Life-medarbetare får du utveckla din kompetens genom hälsoutbildningar och försäljningskurser. Du får rabatt på vårt breda hälsosortiment och det viktigaste av allt: Du får jobba med hälsa och hjälpa människor att hitta balansen! Vill du vara med och arbeta i en internationell verksamhet som präglas av innovativt tänkande och där omtanke, utmaning och engagemang är viktiga värdeord?

Tjänsten som IT Operations Manager är strategiskt viktigt för oss när vi nu påbörjar vår digitala resa samt bygger vårt nya nordiska team Digitalisering & IT (DIGIT). I rollen ingår att tillsammans med övriga i DIGIT skapa förutsättningar för förnyelse inom Business Tech och digitalisering inom Life. I din roll tar du lead för att utforma roadmaps för framtida lösningar och tjänster inom ansvarsområdet. Du kommer att arbeta tätt med verksamheten och leverantörer.

I ditt arbete ingår att säkerställa en väl fungerande och säker IT-drift och infrastruktur med IT-säkerhet, digital arbetsplats och tillhörande support för Norden.

Några exempel på där ditt engagemang blir centralt:

* Hantera viktiga luckor och brister inom ansvarsområdet, samt reducera teknisk skuld
* Inventera, visualisera och förvalta nuläget för ansvarsområdet för teknik, plattformar och partners
* Ansvara för utformning av roadmap för framtida lösningar och tjänster inom ansvarsområdet (från onprem till molnet)
* Säkerställa att vi har väl fungerande leveranser med leverantörsstyrning och leverantörshantering
* Ansvara för support och utveckling av användarnära lösningar och tjänster för alla butiker och kontor i Norden

Du rapporterar till Chef Digitalisering & IT Nordic.

Din bakgrund
Du har tidigare erfarenhet från liknande tjänst från organisationer med outsourcad IT. Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Vidare har du:
* Mycket god erfarenhet och kompetens inom Microsoft teknologin, dess licenshantering och tillhörande molnplattform Azure
* Mycket god erfarenhet från MS Office 365 och tillhörande Admin center
* Gedigen bred IT-kompetens, med djup inom infrastruktur, säkerhet, digital arbetsplats, Active Directory samt erfarenhet gällande automation, integration och arkitektur
* Erfarenhet av att leda upphandling och avtalsförhandla med externa leverantörer.
* God verksamhetskunskap från Retail och gärna erfarenhet av systemlösningar inom E-com, ERP, POS, CRM och BI
* Bra erfarenhet av leverantörsstyrning
* Erfarenhet av att vara rådgivare och bollplank till verksamheten och beställare
* God förmåga i att stödja och utbilda användare vid behov

Som person är du kommunikativ, strukturerad och tar gärna ansvar. Du är van att arbeta både självgående och i grupp. Vidare är du flexibel och trivs i att arbeta operativt och strategiskt.

Vi förutsätter att du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska då vår vardag ofta involverar internationella kontakter.

Anställningen är en tillsvidareanställning på Life Europes huvudkontor i Kista, Stockholm.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Life Europe med Experis IT. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsult Pia Holmberg, 0703-14 68 66, pia.holmberg@se.experis.com

Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan omgående, dock senast 7 januari 2021.
Välkommen med din ansökan!

Följ oss gärna på Life Europe (LinkedIn), Life Sverige (Facebook), eller @lifesverige (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Liknande jobb

Liknande jobb