Sektionschef IT-drift - Teledriftcentralen

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Örebro, Örebro län, Sverige
Annonserat
den 5 december 2020
Stängs
den 4 januari 2021
Ref:
22842
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker Sektionschef till Teledriftcentralen, med placering i Örebro.

Om Verksamheten
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten.

FMTIS Driftenhet (DriftE) genomför driftövervakning samt underhåll och fjärravhjälpande åtgärder inom Försvarsmaktens strategiska nät, vilket är en förutsättning för Försvarsmaktens ledningsförmåga i fred, kris och krig. DriftE utövar funktionen FM nätoperatör samt fördelar och prioriterar uppgifter till FMTIS Genomförandeenheter (GE) avseende drifts-, utbyggnads- och underhållsuppgifter på ledningssystem. Enheten har 300 anställda fördelade på 6 avdelningar, varav Teledriftcentralen är en av dessa.

Teledriftcentralen (TDC) ansvarar för driftövervakning och fjärravhjälpande åtgärder inom Försvarsmaktens strategiska nät. TDC är uppdelat på fyra sektioner: TDC Bålsta, TDC Örebro, SA-sektion, Rakelsektion. TDC bedriver verksamheten dygnet runt, året runt.

Sektionen består av 14 medarbetare med placering i Örebro och Bålsta. Inom sektionen finns djup kompetens inom sitt ansvarsområde och gruppen består av fast anställd personal. Sektionens huvuduppgift är att säkerställa tillgängligheten och säkerheten i avdelningens IT-system; att övervaka, administrera och förebygga incidenter samt att genomföra avhjälpande underhåll och support.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I befattningen kommer du att utöva personalansvar och vara arbetsledande. Du leder, samordnar och följer upp sektionens verksamhet. Du ansvarar för planering, schemaläggning och administration. Du representerar sektionen internt inom avdelningen men kommer även arbeta nära förvaltningsorganisationen, produktionsledning, tjänsteansvariga och processledare. Du stödjer avdelningschefen i planering och genomförande av övningar, projekt och annan verksamhet.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 • Officer (OF1/OR6-7)
 • Eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande kunskaper
 • Aktuell och relevant erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
 • Aktuell och relevant erfarenhet av roll som chef eller ledare
 • God erfarenhet av administrativt arbete
 • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • B-körkort

Meriterande
 • Högskoleutbildning inom inriktning systemvetenskap eller motsvarande
 • Erfarenhet av processorienterat arbetssätt (ITIL)
 • Erfarenhet av incidenthantering
 • Erfarenhet av att leda i förändring
 • Utbildning/Certifiering inom ITIL
 • Specialistofficersutbildning

Personliga Egenskaper
Vi söker dig som är strukturerad och noggrann samt har en god förmåga att planera och organisera. Du är lyhörd för omgivningen och har en god förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt sätt, samt är proaktiv och drivande i ditt ledarskap.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Placeringsort: Örebro. Möjlighet för placering i Bålsta finns.

Befattningen är en officersbefattning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Resor förekommer inom ramen för arbetsuppgifterna.

För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jonas Karlsson tel. 018- 280030. För upplysningar gällande anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Magnus Johansson tel. 019- 601 03 23.

Fackliga företrädare FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
SEKO Matz Felix
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Håkan Larsson
Samtliga nås via växeln Telefonnummer FM växel: 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-03.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.