IT specialist Microsoft Windows

Plats
Herrljunga (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 11 december 2020
Stängs
den 15 januari 2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Välkommen till Herrljunga kommun - hjärtat av Västra Götaland! Med våra goda pendlingsmöjligheter och vår tydliga och välkomnande VI-känsla är vi kommunen och arbetsgivaren för dig. Hos oss kommer du arbeta med att ge våra invånare en god service och bidra till att nå kommunens mål om långsiktig hållbarhet och att bli 10 000 invånare.

Herrljunga och Vårgårda kommuner är nära och goda grannar som ligger centralt i Västra Götaland. Vi är två landsbygdskommuner som sprudlar av liv: natursköna omgivningar, starkt näringsliv, engagerat föreningsliv, fina pendlingsmöjligheter och kommunala organisationer med tydliga visioner.

Du vill följa med på vår digitala resa att möta morgondagens behov. Vi söker dig som vill göra skillnad i användarnas vardag, bidra till kommunens viktiga samhällsfunktioner och skapa ett fantastiskt IT-stöd. Vi är just nu inne i en stor digitaliseringsfas, där det finns möjligheter till utveckling inom flera områden på vår IT-enhet.

Arbetet är placerat under Servicenämnden IT/Växel/Telefoni som verkar för Herrljunga och Vårgårda kommuner. Organisatorisk tillhörighet är i Herrljunga kommun och du blir en av 14 medarbetare. Arbetet görs processorienterat enligt ITIL med systemstöd av Nilex.
 

Arbetsuppgifter
Vi har idag en standardiserad IT-plattform som bygger på Microsoft 365, Intune och en MIM installation med governanceflöde. Vi förvaltar 200 applikationer/verksamhetssystem i lokal servermiljö med sikte på Azure åt våra ca 2.500 användare/kunder.
Du kommer bl.a. att arbeta med applikationspaketering, utveckling, test och framtagande av teknisk dokumentation med inriktning på Microsoft plattformar. Du jobbar i ett team som består av erfarna kollegor som hjälper dig att komma in i rollen på bästa sätt.
Arbetet som IT-specialist innebär även att ansvara för, och delta i arbetet med teknisk förvaltning av kommunernas IT-applikationsinfrastruktur, som har höga krav på rätt kvalitet, tillgänglighet och IT-säkerhet.
Vidare ingår handläggning av frågor inom området tekniskt stöd för vår support, kunder och beslutsfattare.
Arbetet innebär att arbeta med bland annat följande tekniker, metoder och områden:
• Microsoft Windows Server 2016 eller senare
• Microsoft Intune
• GPO/Applocker/Appcontrol
• Remote Desktop
• Powershell/DSC, Automatisering
• Active Directory/Azure AD
• Protokoll såsom DNS, NTP och Syslog

 

Kvalifikationer

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi ser att du är en person som tar ansvar för dina uppgifter, självständigt strukturerar ditt arbete och driver processer vidare. Med hjälp av din analytiska förmåga kan du ta dig an komplexa frågor, lösa komplicerade problem och bryta ned dessa i sina beståndsdelar. Du ser sammanhang och kan prioritera de mest väsentliga. Du är social, förtroendeingivande och har lätt för att skapa och underhålla relationer med såväl kunder som kollegor, tillika är du en lagspelare.

Meriterande är att:
Microsoft certifieringar
Praktisk erfarenhet av scripting och automatisering
Erfarenhet av drift av komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav
Erfarenhet av ärendehanteringssystem med tillhörande förvaltning


Krav:
- Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdigt.
- Aktuell och relevant erfarenhet inom Windows server 2012/2016/2019
- Uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift
- Tidigare dokumenterade erfarenheter av att ha jobbat med Intune i Microsoft miljö samt en god kunskap i uppsättning och förvaltning av O365 miljöer.
- B körkort

Anställningens omfattning
Tillträde snarast.
Tillsvidare.

 

Ansökan

Referensnummer:   A993333

Ansök enligt nedan:

Övrigt
Herrljunga Kommun har gjort sitt val av rekryteringsföretag och undanber sig därför vänligen alla erbjudande om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Liknande jobb

Liknande jobb