SAP ABAP-specialister - Systemförvaltningsenheten

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 14 december 2020
Stängs
den 18 januari 2021
Ref:
22466
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om tjänsten

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - Försvarsmaktens Telekommunikations-och informationssystemförband, FMTIS söker SAP ABAP-specialister, till Enköping.

Vill du arbeta med en av Sveriges största SAP-implementationer, då ska du söka till oss.

Om Verksamheten

Systemförvaltningsenheten förvaltar Försvarsmaktens IT-system såsom exempelvis PRIO (SAP), SharePoint, logistiksystem, ärendehanteringssystem, integrationsplattformar m.m. På Systemförvaltningsenheten arbetar drygt 200 medarbetare, jämnt fördelat mellan kvinnor och män, samt ett stort antal konsulter. Huvudkontoret finns i Enköping och vi har även verksamhet i Arboga och Boden. Enhetens uppgift är att vidmakthålla, utveckla samt säkra robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga.

Sektionen består av ca 25 personer, en dynamisk mix av kollegor, främst ABAP-utvecklare med både verksamhets- och konsultbakgrund. Gruppen har bred kompetens och arbetar tillsammans med utveckling och förvaltning av Försvarsmaktens SAP -lösning. Vi befinner oss i en expansiv fas både när det gäller produktion och antalet medarbetare. Du kommer till en intressant och dynamisk verksamhet med ett gott arbetsklimat och engagerade medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I din roll kommer du att verka för god förvaltning och utveckling för att stödja verksamheten inom en eller flera av modulerna MM, SD, PM, SRM, WM, FI/CO och HR. Du kommer att hantera avancerade ärenden gällande fel och prestandaanalyser, bidra med lösningsförslag inför designbeslut samt vara med i övergången till SAP S/4HANA.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Något av det vi erbjuder dig:

  • Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
  • Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter.
  • Flexibel arbetstid samt 35 semesterdagar per år för dig som är över 40 år.
  • Möjlighet att göra läkarbesök på arbetstid samt viss ersättning för läkemedel och besök.
  • Extra föräldralön vid föräldraledighet och VAB samt extra sjuklön och möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.


Kvalifikationer

  • Aktuell och relevant erfarenhet av SAP- systemet som ABAP-utvecklare


Meriterande

  • WD ABAP, SAP UI5, ODATA
  • Erfarenhet av S4/HANA eller konvertering
  • Erfarenhet inom Försvarsmakten


Personliga egenskaper

Du är strukturerad och noggrann, tar ansvar och driver uppgifter framåt. Du har en förmåga att se både helheter och detaljer, samt har en god kommunikationsförmåga och är bra på att samarbeta. Vi ser att du vill vidare i din personliga utveckling och är öppen för att bredda din kompetens inom SAP-området.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Enköping

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Ulrica Duran, 0709-792 192. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta

FMTIS-J1, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
SACO Per Hosinsky
OFR/S Niklas Karlsson
OFR/O Mikael Wallo
SEKO Matz Felix.
Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

Välkommen med din ansökan senast 2021-01-17.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

 

Liknande jobb

Liknande jobb