Specialist IT-säkerhet till sektionen för teknisk inhämtning vid Must

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm, Stockholms län, Sverige
Annonserat
den 15 december 2020
Stängs
den 1 februari 2021
Ref:
22680
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? Det förändrade omvärldsläget medför att vårt försvar behöver förstärkas och den ökade underrättelseverksamheten mot Sverige och Försvarsmakten är omfattande. Den Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) bedriver verksamhet inom försvarsunderrättelsetjänst, militär underrättelsetjänst och militär säkerhetstjänst.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Vi erbjuder också mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Hos oss finns det friskvårdsmöjligheter som inkluderar träning tre timmar i veckan på arbetstid samt möjlighet att ha balans mellan fritid och arbete.

Om enheten
Den militära säkerhetstjänsten leds och inriktas av Säkerhetskontoret (SÄKK) vid Must. Säkerhetsunderrättelseavdelningen vid SÄKK arbetar med att indikera, klarlägga och motverka säkerhetshotande verksamhet samt bedriva försvarsunderrättelseverksamhet kopplat till säkerhetshotande aktörer. Sektionen för teknisk inhämtning söker nu en specialist inom IT-säkerhet.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna hos oss kräver en bred teknisk kompetens inom områdena nätverk, virtualisering, samt drift av linux och windowssystem. Du kommer tillsammans med vår utvecklingsledare och våra specialister ta fram nya dator- och sensorsystem. I den här rollen ges också stor frihet att ta fram egna lösningar för att lösa uppgifterna.

Kvalifikationer
  • Erfarenhet av Linux och Windowsmiljöer
  • Erfarenhet av automatiseringslösningar
  • Erfarenhet av virtualiseringslösningar och containerlösningar
  • Erfarenhet av skripting
  • Nätverkskompetens motsvarande minst Cisco CCNA

Meriterande
  • Erfarenhet av Vmware och/eller KVM
  • Erfarenhet av Bash, Powershell eller Python
  • Erfarenhet av Docker
  • Erfarenhet av Active Directory
  • Erfarenhet av Försvarsmaktens kryptosystem

Personliga egenskaper
Du kommer att verka i miljöer med sekretessbelagd information vilket ställer mycket höga krav på din integritet. Vi tror att du är en driven person som levererar både snabbt och kvalitetssäkrat, även under pressade förhållanden. Du är van att identifiera brister i driftmiljön och implementera lösningar både självständigt men även i tillfälligt sammansatta arbetsgrupper. Vi söker dig som trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Befattningen är öppen att söka för civila och militär personal. Tjänsten är placerad på Högkvarteret i Stockholm. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Upplysningar
Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen mailas till hkv-rekrytering-must@mil.se , vänligen skriv " medarbetare TI" i ämnesraden.

Fackliga företrädare
Fackliga representanter är Anders Markow för SACO/Försvar, Roger Ericsson för OFR/O, Lise-Lotte Larsson för SEKO och Andreas Holmberg för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag
Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för denna befattning. Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-01-31.

Ansökan med personligt brev och CV skickas med post till
Försvarsmakten

Must Ledk HR

107 85 Stockholm

Märk din ansökan "Medarbetare TI ".


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är "Ett säkrare Sverige i en osäker värld". Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR. En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb