Konsultchef inom Information management - Data & Informationshantering

4 dagar kvar

Rekryterare
Atea
Plats
Malmö/Helsingborg/Kristianstad
Annonserat
den 14 december 2020
Stängs
den 29 januari 2021
Ref:
147736
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Brinner du för ledarskap och att utveckla andra? Just nu söker vi på Atea i region syd dig som vill jobba som konsultchef för en av våra drivna konsultgrupper. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget
I rollen som konsultchef leder och coachar du en av våra tre konsultgrupperingar , Data och information management. Som består av drivna och erfarna konsulter inom analytics , automation och integration . Roller som utvecklare, system /applikations konsu lt er och informationsarkitekt er ingår i teamet. Vi ser att du är en nyfiken ledare/coach för d in personal, som drivs genom att skapa trivsel, undanröja hinder och verka för vår fortsatta utveckling och tillväxt . Genom ditt affärsfokus säkerställa att konsulternas kompetenser kommer till nytta hos kund på bästa sätt samt att dessa ligger i linje med marknadens efterfrågan och framtida lösningar . En del av rollen består av att ansvara för det finansiella resultat et samt resursplanering och arbetsfördelning inom gruppen. Tillsammans med affärsområdets ledningsgrupp kommer du ansvara för att äga och driva förändringsledning i en taktisk och operationell dimension, enligt Ateas fastställda mål och strategier - Ateas konsultaffär . För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av systemutvecklingsmetoder som Agile , Produkt management samt även kännedom i klassisk Vattenfall och på så sätt kombinera dem i en hybrid utveckling. Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.

"Som konsultchef på Atea får jag möjlighet att växa som ledare tillsammans med härliga och kompetenta kollegor. Jag kan påverka min egen vardag och ingen dag är den andra lik. Det gör det både kul och spännande att gå till jobbet varje dag!" - Marie Richter, konsultchef

Vad söker vi hos dig?
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som konsultchef ser vi att d u är en person som tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare dina processer . Med din erfarenhet av att leda, har du blivit en naturlig ledare som l eder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Samordnar grupper och följer upp andras arbete. Du motiveras av att få samverka tillsammans med andra, du ä r lyhörd och smidig; lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt . Du k an hitta nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor, kommer med idéer, ifrågasätter traditionella angreppssätt. Du har mycket god förståelse och kan tillämpa affärsmässiga principer.

För att lyckas i tjänsten som konsultchef bör du ha följande kunskaper :
 • Högskola eller Universitet examen inom it med inriktning mjukvaruteknik eller liknande
 • Flerårig erfarenhet av att som ledare /chef leda det dagliga arbetet för utvecklare samt erfarenhet att jobba i ledningsfunktion med fullt personalansvar
 • God kännedom om it -branschen med inriktning på digitalisering med syfte att utveckla affär och verksamhet hos våra kunder
 • Erfarenhet av automation (t.ex. RPA) och Analytics (t.ex. Power-BI, Tablau ) och hantering av relaterade frågeställningar av teknisk karaktär
 • Erfarenhet av systemförvaltning inriktning CI/CD med Kundspecifik leverans
 • Kännedom av Integrationer (t.ex. event & message based ) och relaterade informationslager ( t.ex. datalake , datamesh )
 • Behärskar Svenska och Engelska i både tal och skrift.

Meriterande är om du har erfarenhet inom;
 • Liknande roll i en it tjänst /konsult bransch , fokus på kundkvalitet och leverans.
 • Verkat inom en organisation som har en marknad inom Norden och internationellt
 • Erfarenhet att leda och leverera via en sourcing / underkonsult setup
 • IT-Management inom Automation och Integration samt Analytics
 • A rbeta och leda agila utvecklingsteam


Vårt erbjudande till dig 
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkomme n att kontakta Marie-Louise Adamsson , Affärsområdeschef Information Management, via marie-louise .adamsson@atea.se alternativt telefonnummer +46 406265425 . Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.
Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Liknande jobb

Liknande jobb