CGI

BI-utvecklare

Rekryterare
CGI
Plats
Göteborg, Västerås, Eskilstuna, Örebro, Karlstad, Karlskrona, , Sweden
Annonserat
den 17 december 2020
Stängs
den 15 februari 2021
Ref:
J1220-0645
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
CGI leder digitaliseringen av Sverige och är världsledande på att omvandla innovation, information och teknologi till framgång för våra kunder. Vi är ett globalt företag med lokal närvaro, finns i 40 länder med 77 000 medarbetare varav närmare 5000 i Sverige och på 30 orter. Kombinationen av global och lokala närvaro ger nöjda kunder men öppnar också upp för många och flexibla utvecklingsvägar för våra anställda.

Vi söker BI-utvecklare till flera av våra lokala kontor
Behovet av dataanalys har aldrig varit så stort som nu och behovet bara växer i takt med att företag och myndigheter samlar på sig mer och mer data. Arbetet som BI-utvecklare har gått från att hantera klassisk transaktionsdata till att även hantera data från uppkopplade enheter, sociala plattformar, satellitdata mm. Med dagens instrument som AI och machine learning så går Business Intelligence mer från att se på vad som har hänt till att förutspå vad som kommer att hända.

Att jobba som BI-utvecklare på CGI
Som BI-utvecklare på CGI har man både möjlighet att jobba självständigt ute hos kund eller i team-leveranser vilket skapar förutsättning att utvecklas på olika plan. Några exempel på branscher vi jobbar inom är fordon, bank, logistik, retail, energi och offentlig verksamhet.

De vanligaste arbetsuppgifterna vi som BI-utvecklare har är att hjälpa våra kunder sätta upp ett datalager och alla ETL flöden som krävs för att underhålla lösningen. Vi sitter ofta i tät dialog med verksamheten och lyssnar på deras krav om analysbehov och bygger sedan modeller och rapporter som uppfyller dessa behov. De vanligaste analysverktygen vi jobbar med är Power BI och Qlik, där Power BI blivit allt mer populärt på senare år. Kunderna har i de flesta fall låg till måttlig kunskap inom dessa verktyg så för att leverera en lyckad lösning som används av så många som möjligt innebär det oftast utbildning av anställda och eftermarknads-support, vilket vi också stöttar med.

Personlig utveckling är något som värdesätts och prioriteras på CGI. Inte bara för att det är en förutsättning för att ligga i framkant som företag men också för att det skapar personligt värde för alla konsulter. På CGI har vi har många olika utbildningsområden och kanaler där vi sprider kunskap både genom interna kurser, lunchföreläsningar och olika typer av forum.

Vill du ta ditt nästa steg inom BI-utveckling hos oss?
Nu söker vi BI-utvecklare till flera av våra lokala kontor. Vi söker dig som har några års erfarenhet av just BI-utveckling och som vill ta ditt nästa steg i utvecklingen tillsammans med oss. För att lyckas i rollen behöver du kunna kommunicera på såväl svenska som engelska i både tal och skrift.

Vi vill att du skickar in ditt cv tillsammans med information om vilket eller vilka av våra kontor du är intresserad av att arbeta på. Vi tar emot ansökningar till och med den 17 februari 2021, men vi vill gärna ha in din redan idag.

Dina framtida arbetsuppgifter

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb