Atea söker en driven Key Account Manager till Helsingborg

4 dagar kvar

Rekryterare
Atea
Plats
Helsingborg
Annonserat
den 23 oktober 2020
Stängs
den 29 januari 2021
Ref:
147635
Kategori
Försäljning
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Brinner du för försäljning och att skapa kundnytta? Är du intresserad av it och digitalisering?Är det även viktigt fördigatt arbeta påett företag med goda värderingar som efterlevs i vardagen?
Perfekt- dåär detta rollen för dig!
Atea Helsingborg söker dig som vill jobba som Key Account Manager . Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Din roll i laget
Du kommer att tillhöra säljgruppen i Helsingborg som består av sex kundansvariga som tillsammans med alla våra kollegor arbetar för att skapa mervärde och kundnytta i våra kunders verksamheter med hjälp av it. Det finns även flera regionala och nationella lösningsspecialister som du kommer samarbeta med till vardags. Vi hjälper varandra att lyckas, vi ger varandra arbetsglädje och vi jobbar mot gemensamma mål. Du ansvarar för säljprocessen, dvs. att genom kontinuerliga kundbesök skapa nya kundrelationer och affärer samt utveckla dessa i enlighet med Ateas erbjudande. Dina kunder är både nationella och internationella koncerner och dina kund möten sker huvudsakligen i Skåne. En viktig del av rollen är att bygga goda relationer och skapa förtroende hos dina kunder och samarbetspartners. För att kunna erbjuda kunderna de bästa lösningarna för just deras verksamhet är det viktigt att förstå varje enskild verksamhet. Du kommer att kontinuerligt jobba med att utmana, utveckla och förädla kundens it-miljö för att skapa mervärde och kundnytta.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Försäljning av Ateas erbjudande inom konsult- och funktions tjänster till medelstora och stora företag och organisationer samt till offentlig sektor
 • Leda, utveckla och inspirera dina 3-5 kundteam som består av lösningsspecialister, seniorkonsulter med olika specialistområden, e nterprise /IT-arkitekter och konsultchefer
 • Sätt a di g in i och s kapa för djup ad kunskap om dina kunders verksamhet, bransch och omvärld
 • Säkerställa och utveckla din försäljningsbudget fördelad över Ateas tre affärsområden : Information Management, Digital Workplace och Hybrid Platform .


Jag är väldigt stolt över att arbeta på Atea och rollen är väldigt utvecklande och Atea är verkligen TP2B. Jag drivs av att utveckla kunder och användare till en bättre vardag och ett bättre samhälle, att vara med och påverka så att offentliga upphandlingar utvärderas på annat än endast pris, att utveckla kundteamet samt att lära mig branschen och arbeta i den in i framtiden. - Cecilia Lundeberg, KAM, Atea

Vad söker vi hos dig?
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som kundansvarig säljare ser vi a tt du är en person som tar ansvar för d ina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare dina processer . Du förstår vilka värden som driver kunden, och kan därigenom identifiera och driva affärer utifrån kundens utmaningar och Ateas förmågor. Med din t idigare arbetslivserfarenhet så bidrar du till en god insikt och förståelse av olika verksamheter . Du är verbalt välformulerad i affärsdialoger , du har lång vana av och känner dig komfortabel att driva affärer och kommunikation med C- level (CIO/CDO, CFO, CEO) hos kunden . Vi ser att du har ett genuint intresse av att skapa relationer och genom din arbetslivserfarenhet ett etablerat nätverk inom olika branscher och företag i Skåne.

För att lyckas i rollen som kundansvarig säljare bör du ha följande kunskaper :
 • Akademisk utbildning, högskole- , universitetsexamen eller motsvarande
 • Minst  fem  års dokumenterad erfarenhet av infrastrukturrelaterad tjänsteförsäljning, 
 • it-som-tjänst/ c loud  och tjänste r inom Information Management
 • Förståelse för s trategiarbete och arkitektur inom IT, förändringsledning och verksamhetsutveckling  
 • I dina tidigare roller bevisad förmåga att identifiera, förstå och föreslå lösningar i kunders affärs- o ch verksamhetsutmaningar/problem  
 • Bakgrund från beställar- eller  försäljningssidan  och drivit nya digitaliseringsprojekt med fokus
 • på effektmål och nytta  
 • God vana inom Microsoft 365 med tillhörande applikationer
 • Kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande
 • Erfarenhet av Projektledning, Informationssäkerhet, Automation och Analytics


Vårt erbjudande till dig 
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa.Vi är ett värderingstyrt bolag.Vi sätter laget före jaget.Vi brinner för det vi gör och vi tar personligt ansvar.Det här genomsyrar hela verksamheten. För oss består prestation lika mycket av hur man gör någonting, alltså din attityd och ditt beteende, som vad som uppnås. Det innebär att vi i våra utvecklingssamtal pratar lika mycket om hur vi agerar utifrån värderingarna som hur vi når våra resultatmål.Alla på Atea har därför en fast månadslön och vi tillhandahåller ingenprovisionför enskildaindivider.Förvi arbetar som ett lag genom hela säljprocessen,vi vinner som ett lag och vi förlorar som ett lag.Viduppnådda resultatmål delasdärfören13:demånadslönuttillhela laget, samt en vinstutdelning.

Varje år genomförävenAtea en EMI-undersökning (EngageradMedarbetarIndex).Ateafårsvar från 93%av de tillfrågade. Snittet för företag ivårstorleksklass är80-85%. Så vad är medarbetarna särskilt nöjda med? Framför allt är det företagets kultur, arbetsklimat och möjligheten att utvecklas i sin yrkesroll. Man uppmanas exempelvis att utmana sig själv och gamla förhållningssätt, och får gärna ge sig ut på ny, obruten mark. Sammantaget skapar detta en slags mental frihet som ökar förmågan att hitta lösningar och påverkar hur man trivs. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologioch tillhörande tjänster. Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Kontakta oss
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Eric Åkerst r öm , Platschef Helsingborg , via eric.a kerstrom@atea.se . Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Atea vill samla it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har över 2000 kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Liknande jobb

Liknande jobb